BIVŠI SAIGRAČ

Baloteli o finalu Lige prvaka: Moj prijatelj Džeko može napraviti razliku, on je fenomen

Bilo je nevjerovatno igrati sa njim. Kada je došao u Italiju, nekim prijateljima u Rimu sam rekao čekajte ga, on je fenomen, kazao je Baloteli

Džeko i Baloteli: Igrali zajedno u Sitiju. Twitter

E. Ć.

27.5.2023

Italijanski napadač Mario Baloteli (Balotelli) govorio je za "Gazzettu dello Sport" o finalu Lige prvaka u kojem će se 10. juna sastati Inter i Mančester siti.

Baloteli je igrao za obje ekipe, a otkrio je da je pozvan na utakmicu. Govorio je Baloteli i o još jednom fudbaleru koji je nastupao i za Inter i za Siti - o Edinu Džeki.

Baloteli i Džeko su dijelili svlačionicu u Mančester sitiju od 2011. do 2013. godine.

Srce podijeljeno na dva dijela

- Dobio sam više pozivnica da dođem u Istanbul i najvjerovatnije ću doći. Moje srce je podijeljeno na dva dijela i ne trebam vam ništa više reći.

Volio bih kada bi oba kluba mogla osvojiti taj trofej, ali svi znamo da je to nemoguće - rekao je Baloteli za "Gazzetu".

Kazao je da Inter ima mnogo igrača koji mogu napraviti razliku.

- Počet ću sa svojim prijateljem Džekom. Bilo je nevjerovatno igrati sa njim. Kada je došao u Italiju, nekim prijateljima u Rimu sam rekao čekajte ga, on je fenomen. Međutim, ne bih zanemario ni Lukakua, kao ni Lautara Martineza koji je prije nekoliko dana dao fantastičan gol protiv Fiorentine - kazao je Baloteli.

Osimhen ispred Halanda

Baloteli trenutno igra za švicarski Sion. Osvrnuo se i na Mančester siti.

- U Sitiju je Haland nevjerovatan, ali rekao sam da i Inter ima fantastične napadače. Bit će to otvorena utakmica.

Haland ima nevjerovatne brojke, ali meni se više sviđa tip napadača kao Viktor Osimhen (Victor). Finale će biti pravi spektakl i, koji god klub da osvoji, neće biti nezasluženo - poručio je Baloteli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.