PROMJENE U PRVAKU ITALIJE

Spaleti napušta klupu Napolija: De Laurentis otkrio detalje razgovora

Lućiano Spaleti će napustiti ekipu nakon sezone u kojoj je klub osvojio italijansku Seriju A

Screenshot/Twitter

N. H.

29.5.2023

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis potvrdio je kako će trener Lućiano Spaleti (Luciano Spalletti) napustiti ekipu poslije sezone u kojoj je klub osvojio Seriju A nakon 33 godine.

- Spaleti je slobodan čovjek. Kada vam neko kaže da je dao sve od sebe i da želi uzeti godinu odmora, ispravno je pustiti ga. Ugovor mu je vrijedio još godinu, ali je želio otići. Šta sam mogao uraditi? Toliko nam je toga dao, zahvalan sam mu – rekao je De Laurentis za italijanske medije.

Napolitanci kolo prije kraja prvenstva Italije ima 87 bodova, što je čak 16 više od drugoplasiranog Lacija.

- Početkom juna 2022. godine bio sam na konferenciji za medije. Prodali smo nekoliko igrač koji su završili svoj ciklus u Napoliju, iako se neki s tim nisu saglasili. Pitali su me šta to radim, a ja sam rekao da bismo mogli osvojiti Seriju A. Svi su bili iznenađeni, čak i Spaleti, koji tada nije znao koga smo kupili – dodao je De Laurentis. 

Južnokorejski štoper Kim Min-Džej (Jae) i gruzijska zvijezda Kviča Kvarachelija (Khvicha Kvaratskhelia) stigli su u junu prošle godine, dok je Viktor Osimhen (Victor) kupljen još 2020. godine.

Njih trojica su bili udarne igle napuljske ekipe, a sva tri fudbalera se spominju kao potencijalni odlasci.

Kao potencijalne zamjene za Spaletija spominju se Luis Enrike (Luis Enrique), Tiago Mota (Thiago Motta), Vićenco Italiano (Vincenzo) i Seržo Konsejšao (Sergio Conceicao).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.