SAOPĆENO SA TUŠNJA

FK Sloboda ostao i bez predsjednika: Šećerbegović razriješen dužnosti

Klub je donio odluku o raspisivanju javnog poziva za izbor novog mandatara upravnog odbora, navodi se u saopćenju

Šećerbegović: Odlazi sa čela kluba. FK Sloboda

E. Ć.

31.5.2023

Na današnjoj hitnoj sjednici skupština FK Sloboda usvojila je ostavku Elmira Šećerbegovića, predsjednika upravnog odbora i na taj način razriješila upravni odbor daljeg djelovanja.

- Jednoglasnim zaključkom, a sve u cilju transparetnog pristupa, donesena je odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor novog mandatara upravnog odbora. 

Svi zainteresovani pojedinci trebaju da najkasnije do 7. juna 2023. godine dostave svoj plan i program rada u prostorije kluba ili elektronski na mail adresu [email protected]. Neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje - saopćeno je iz kluba sa Tušnja.

Podsjetimo, Šećerbegović se nakon ispadanja Slobode iz Premijer lige BiH oglasio saopćenjem i izvinio navijačima.

- Ovo govorim prvenstveno iz razloga što poznavajući naš mentalitet, odgovornost će se prebacivati sa jednog na drugog. Igrači će reći da finansijski nisu bili situirani, struka će reći da nisu imali kvaliteta u igračkom kadru i uslove za treniranje, sportski sektor da nisu raspolagali sa dovoljno velikim budžetom, dok će ostali sleći ramenima i reći, pa dobro, dali smo sve od sebe.

Međutim, ovom prilikom želim da im pomognem i poručim da ja kao predsjednik neću traziti krivicu u njima, niti tražiti njihovu odgovornost, jer sam ja kao najodgovornija osoba dopustio sve gore navedeno.

Također, dopustio sam da igrački kadar živi pod strahom od utakmica, da treneri po parkinzima bježe i ne javljaju se sedmicima, da pola radne zajednice ima problema sa alkoholom, da se rade eksperimenti sa igračkim i stručnim kadrom, da moram spašavati njihovo psihičko stanje onemogućavanjem komentarisanja klupskih objava na društvenim mrežama - naveo je, između ostalog, Šećerbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.