LJUBAV CVJETA

Ko je Eldina Ahmić, zaručnica Dejana Kuluševskog zvijezde Totenhema

Par je vijest o svojim zarukama podijelio na društvenim mrežama

Eldina Ahmić i Dejan Kuluševski - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
N. H.

2.6.2023

Fudbaler engleskog premijerligaša Totenhema Dejan Kuluševski se zaručio sa djevojom Eldinom Ahmić. Par je tu vijest o zarukama podijelio na društvenim mrežama.

Engleski mediji su nakon njegovog dolaska nazimu u London pisali o privatnom životu odličnog fudbalera, ali posebnu pažnju je privukla Ahmić.

Njih dvoje dijele sličnu sudbinu, pošto su oboje rođeni u državama odakle ne vuku porijeklo. Kuluševski je rođen u porodici porijeklom iz Sjeverne Makedonije, dok je ona proijeklom iz Bosne i Hercegovine, a rođena je u Štokholmu 1994. godine.

Eldina se kao i njen zaručnik profesionalno bavi fudbalom. Ona je nastupala za reprezentaciju Bosne i Hercegovine 10 puta, a upisala je i jedan gol. Za švedski tim IFK Bromapojkarna nastupa od 2017. godine, a sakupila je 51 utakmicu te 17 postignutih golova.

Njih dvoje su u dugogodišnjoj vezi, a pojavili su se čak i u jednom dokumentarcu pod nazivom „Playmakers” iz 2022. godine, koja prati pet švedskih sportista i njihovih partnera.

Ahmić se predstavila već u prvoj epizodi ove emisije. Ona je sa Kuluševskim izašla prošetati svog psa, a Dejan je tada rekao da mu je izuzetno drago što će preuzeti sporednu ulogu.

- Šou je više o njoj i o tome šta ona radi, te o tome kako je živjeti u gradovima poput Torina i Londona. Ne radi se o mom fudbalu. – rekao je tada Kuluševski. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.