"NEVJEROVATAN ČOVJEK"

Begović se prisjetio prvog susreta s Ibrahimovićem: "Hej brate, sjećaš li se kad sam dao gol protiv tebe"

Prvo jutro sam došao u Milanelo, doručak je u devet sati i ulazi Zlatan. Razgovarali smo na bosanskom jeziku, rekao je Begović

Begović i Ibrahimović: Igrali zajedno u Milanu. Twitter / Screenshot

E. Ć.

2.6.2023

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović gostovao je u podcastu "Fozcast", a između ostalog, govorio je i o Zlatanu Ibrahimoviću.

Ibraimović će se u nedjelju oprostiti od Milana, a s Begovićem je dijelio svlačionicu upravo u timu sa San Sira. Begović je otkrio kako ga je Ibrahimović pozdravio na bosanskom, a onda ga pitao za gol koji mu je dao.

- Bio sam u Bornmutu, priča se potpuno razvila drugačije od onog što sam očekivao, ali onda je došao poziv Milana. Dobio sam poziv u četvrtak od Paola Maldinija, Zvonimira Bobana i Rikija Masare (Ricky Massara)

Rekli su mi da imaju najmlađu ekipu u ligi, te da su im potrebni iskusni igrači, lideri, kako bi oni napredovali. Dovest će tri-četiri takva igrača i ja sam jedan od njih. Nema problema, rekao sam. Već u subotu sam bio u avionu, nisam ni vidio ugovor, ni šta potpisujem, nije mi bilo bitno - ispričao je Begović.

Potom se prisjetio susreta s Ibrahimovićem.

- Prvo jutro sam došao u Milanelo, doručak je u devet sati i ulazi Zlatan. Razgovarali smo na bosanskom jeziku, ‘‘hej brate gdje si ti‘‘, sjeda pored mene i prvo što kaže, ‘‘sjećaš li se kada sam ja postigao gol protiv tebe‘‘.

Bila je to pripremna utakmica Čelzija protiv PSG-a, rekao sam mu da se sjećam i da bježi od mene. Nevjerovatan čovjek. Nikada ne pada, sjeća se svakog detalja, čovjek je apsolutna mašina - rekao je Begović.

Podsjetimo, nekadašnji "Zmaj" je bio član Milana u drugom dijelu sezone 2019/20. Sakupio je dva nastupa u dresu "Rosonera".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.