DFB KUP

Lajpcig odbranio trofej osvajača DFB Kupa: Nkunku se majstorskom partijom oprostio od navijača

Francuski napadač je postigao jedan i asistirao za još jedan gol u finalu

Nkunku: Strijelac jedinog gola na utakmici. AP

N. H.

3.6.2023

Fudbaleri RB Lajpciga i Ajntrahta iz Frankfurta su na Olimpijskom stadionu u Berlinu odigrali utakmicu finala DFB Kupa. Utakmica je završila rezultatom 2:0 u korist "Crvenih bikova".

Utakmica je većim dijelom protekla u taktičkom nadigravanju trenera Marka Rosea i Olivera Glasnera i nije viđeno pregršt šansi. 

Sve je to palo u zaborav u 71. minuti. Tada je Kristofer Nkunku (Christopher) pogodio za vodstvo svoje ekipe. U tome su mu pomogli defanzivci Ajntrahta koji su užasnom reakcijom loptu preusmjerili na putu ka golu i prevarili golmana Kevina Trapa (Trapp). 

Leipzig [1] - 0 Frankfurt - Christopher Nkunku71' (DFB Cup)
by u/-AsapRocky- in soccer

Lajpcig je poduplao svoje vodstvo u 85. minuti. Tada je Nkunku nakon jedne akcije pronašao mađarskog reprezentativca Dominika Sobošlaja (Szoboszlai) koji je preciznim udarcem pogodio malu mrežu u suprtnom uglu za konačni rezultat.

Lajpcig je ovom pobjedom uspio odbraniti trofej osvajača DFB Kupa, nakon što su prošle godine slavili protiv Frajburga poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Kristofer Nkunku, strijelac prvog i asistent kod drugog gola, tako se uspio na najbolji mogući način oprostiti od navijača ove ekipe. On je još tokom zime potpisao predugovor sa ekipom Čelzija i potvrda tog transfera se očekuje početkom sljedećeg mjeseca. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.