AUSTRALAC U LONDONU

Totenhem zaposlio novog menadžera: Pravio čuda u Škotskoj

Ange Postekoglu će u naredne dvije sezone voditi ekipu iz sjevernog Londona

Postekoglu: Novi trener Totenhema. Screenshot/Twitter

N. H.

5.6.2023

Menadžer Seltika Ange Postekoglu (Postecoglou) od sljedeće sezone sjeti će na klupi Totenhema.

Kako javlja Sky Sports, klub iz sjevernog Londona dogovorio je uslove da australski trener grčkog porijekla preuzme mjesto menadžera Totenhema. Ugovor će biti na dvije godine.

Postekoglu je prije dvije godine preuzeo kormilo Seltika i uspio je ekspresno vratiti titulu u Škotskoj nakon što je gradski rival Glazgov Rendžers godinu dana ranije prekinuo dominaciju „Kelta“.

Ove sezone je sa svojom ekipom osvojio duplu krunu. 

Postekoglu ima 57 godina i rođen je u Grčkoj, ali je njegova porodica emigrirala u Australiju kada mu je bilo pet godina. Danas posjeduje australski pasoš.

Igračku karijeru je proveo u Australiji, tu je počeo i kao trener, a jedno vrijeme je radio i u Grčkoj. Četiri godine je bio selektor Australije, a prije Seltika, proveo je u Japanu gdje je 2019. godine bio šampion sa Jokohama Marinosima. Zbog tih godina u Japanu poznat je po tome što je doveo mnogo fudbalera iz te lige u Seltik, a oni su se ispostavili kao pravi pogodak.

Kada je Totenhem u pitanju, oni su ove sezone osvojili tek osmo mjesto u Premijer ligi i oni neće igrati evropska takmičenja naredne sezone, što bi im moglo pomoći u tome da se fokusiraju na izgradnju tima.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.