NAPALI IH TRENERI ŠAHTARA

Osnivač ŠF Sparta za "Avaz" nakon incidenta: Vidio sam svašta, ali da onako „krvnički“ idu na našu djecu nikada

Pet naših igrača je bilo na pregledu, zadržali su se četiri sata. Jedan od naših igrača je imao polomljen zub, rekao je Šukalo

Šukalo sa dječacima. Facebook

Piše:

5.6.2023

Proteklog vikenda više od 3.000 sportaša iz 15 zemalja nastupilo je u sklopu Dalmatinko kupa na terenima u Splitu, Solinu, Kaštelima, Trogiru, Žrnovnici...

Dalmatinko kup nastao je kao projekt koji povezuje sport, turizam i društvenu odgovornost, a promovira toleranciju, jednakost i fer-plej.

Ipak, to nije bio slučaj ovog puta. Naime, utakmicu polufinala između sarajevske škole fudbala Sparta i ukrajinskog Šahtara obilježio je incident i napad na dječake iz glavnog grada BiH.

Osnivač ŠF Sparta Amil Šukalo ispričao je za portal „Avaza“ kako se sve dogodilo. Ističe da nikada ovo nije doživio.

- Djeca su bila žestoka, iz uobičajenih je fudbalskih trenutaka odjednom nastao incident. U utakmicama ovakvog tipa obično nema incidenata jer dječji fudbal treba biti radost i veselje – rekao je Šukalo.

Navodi kako je sve krenulo od bezazlene situacije. Jedan igrač Šahtara je objema rukama gurnuo fudbalera Sparte i onda se sve zakuhalo.

- Utrčao je na teren njihov stručni štab, gdje je njihovih 25 ljudi krenulo na naših 10 mališana. Kada smo vidjeli da su treneri udarali djecu, to je meni bio znak da povučem ekipu – ispričao je Šukalo.

Kazao je kako je i poslije tog incidenta bilo prepucavanja trenera Šahtara sa roditeljima dječaka Sparte, ali da srećom nije došlo do eskalacije novog sukoba. Sarajevski dječaci su zadobili povrede.

- Pet naših igrača je bilo na pregledu, zadržali su se četiri sata. Jedan od naših igrača je imao polomljen zub, te nakon svega niko iz ukrajinskog kluba nije našao potrebnim da uputi niti jednu riječ izvinjenja, niti žaljenja za incidentom.

Ma bio sam u ratu, ali ovako nešto nisam vidio. Da tako „krvnički“ idu da udare djecu. Stvarno sam potresen – rekao je Šukalo za portal „Avaza“ i dodao:

Pohvalio bih organizatore turnira koji su bili apsolutna podrška. Mi smo podnijeli prijavu protiv ove ekipe. Kako su mi rekli lokalni timovi, s njima je već bilo problema. Mi smo uredno podnijeli prijavu i njima prijeti deložacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.