ZAOŠTRENA SITUACIJA

Maldini se posvađao sa vlasnicima Milana: Mogao bi napustiti klub

Maldini i vlasnik kluba Geri Kardinale nisu u najboljim odnosima, a razlog su drugačiji pogledi na transfer politiku

Maldini: U svađi sa vlasnicima. Screenshot/Twitter

N. H.

5.6.2023

Prema pisanju brojnih italijanskih medija, u Milanu je danas održan sastanak između vlasnika „Rosonera“ Gerija Kardinalea (Gerry Cardinale) i direktora Paola Maldinija koji nije dobro prošao.

Pomenuti dvojac ima potpuno različite vizije o načinu na koji bise klub trebao razvijati u budućnosti, a napetost je već neko vrijeme prisutna.

Maldini je i ranije u intervjuima ponavljao kako je frustriran nedostatkom sredstava za transfere i pozivao vlasnike da ulože više novca kako bi klub bio konkurentniji ostatku lige i Evrope. 

Kardinale je bio u Italiji na kraju sezone i danas se sastao s Maldinijem.

Sky Sport Italija, Sportitalia i ostali izvještavaju da je ova susret dodatno zaoštrio situaciju između dvojca.

Maldini je tražio veću autonomiju i sredstva kojim bi mogao pojačati ekipu. S druge strane, glavni ljudi RedBirda, Kardinale i izvršni direktor Đorđo Furlani (Giorgio), željni su smanjenja troškova i gradnje na trenutnom poslovnom modelu.

Također, istakli su da kada je Maldini dobio povećan budžet za transfere, većinu sredstava je „bacio“ na Šarla De Ketelarea (Charles De Ketelaerea), a belgijski fudbaler nije uspio postići niti jedan gol ove sezone.

Milan je ove sezone stigao do polufinala Lige prvaka, ali su nastup u njoj i sljedeće sezone uspjeli osigurati ponajviše zahvaljujući kazni od 10 bodova koju je Juventus dobio u Seriji A, pa je Milan skočio na 4. mjesto. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.