OPROŠTAJNO OBRAĆANJE

Benzema: Real će uvijek biti moja porodica, ali došlo je vrijeme da odem

Sjećam se da sam bio toliko ponosan što me je predsjednik koji je potpisao Zidana i Ronalda želio u svom timu, rekao je Francuz

Benzema: Oprostio se od Reala. Twitter

E. Ć.

6.6.2023

Karim Benzema se posljednji put obratio kao fudbaler Real Madrida. U prostorijama Santijaga Bernabeua održana je oproštajna press konferencija francuskog napadača.

- Teško je govoriti s toliko emocija, ali želim da kažem hvala Real Madridu. Ovo je bio tako važan dio mog života. Imao sam sreću da ispunim svoj san iz detinjstva, zahvaljujući predsjedniku koji me je želio. 

Sjećam se da sam bio toliko ponosan što me je predsjednik koji je potpisao Zidana i Ronalda želio u svom timu. Danas je tužan dan, jer ću napustiti ovaj klub, a to boli jer sam želio da završim karijeru u Madridu.

Ali, život ponekad pruža druge prilike i o tome sam pričao s cijelom svojom porodicom. Vrijeme je da odem. Real Madrid će uvijek biti kao moja porodica i uvijek ću gledati utakmice Real Madrida. Hvala i navijačima, koji su me podstakli da igram najbolje što mogu i da imam snagu i mentalitet koji imam danas. Hvala svima - poručio je Benzema.

Predsjednik Reala Florentino Perez obratio se Benzemi i poslao mu poruku koju će pamtiti.

- Došao si skoro kao dijete i postao si jedan od najvećih. Zauvijek će trajati ljubavna priča Karima Benzeme i Real Madrida - poručio je Perez.

Podsjetimo, Benzema napušta Madrid poslije 14 godina provedenih u kraljevskom klubu, a njegov naredni tim bit će saudijski Al Itihad s kojim je dogovorio trogodišnji ugovor vrijedan čak 600 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.