SLOBODAN IGRAČ

Liverpulov promašaj na meti Verdera

U 129 nastupa u Liverpulu postigao je 11 golova i imao sedam asistencija

Nabi Keita. AP Photo/Alastair Grant

S. S.

9.6.2023

Nabi Keita (28) mogao bi karijeru nastaviti u Verderu iz Bremena, objavio je Skyev novinar Florijan Pletenberg (Florian Plettenberg). Njemački insajder otkrio je kako je gvinejski veznjak spreman kao slobodan igrač doći u Verder.

Zaključenju posla prethodit će pregovori predstavnika kluba i Keitinog menadžera.

Podsjetimo, Keita je ovog ljeta postao slobodan igrač nakon što mu je poslije pet godina istekao ugovor s Liverpulom. Prošle sezone upisao je 13 nastupa za engleski klub, što je bila još jedna razočaravajuća sezona. Keita je kao agresivni veznjak i odličan igrač za stvaranje pritiska na protivnika i čini se kao dobro rješenje za sistem trenera Jirgena Klopa (Jürgen Klopp).

Međutim, povrede, oporavak i shodno tome slaba forma onemogućili su ga da pokaže šta može. Liverpul ga je 2018. godine doveo iz RB Leipziga za 60 miliona eura, što je trenutno četvrti najveći transfer u historiji kluba. Prema Transfermarktu, više su plaćeni samo Alison (Allison) (62.5), Darvin Njunjez (Darwin Nunez) (80) i Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk) (84.65).

Ukupno je tokom pet godina u Klopovom sastavu upisao 129 utakmica, postigavši 11 i asistiravši za sedam pogodaka. Na kraju se pokazao kao najveći promašaj Liverpula, iako ne svojom krivicom. Karijeru je započeo u gvinejskoj Horoji. Igrao je i za francuski Istres te austrijski RB Salzburg. Transfermarkt ga sada procjenjuje na 17 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.