TRENER MANČESTER SITIJA

Gvardiola pred finale: Inter je veći klub od nas

Pogledao sam puno utakmica Intera da bih znao što napraviti. No to je fudbal, pobijedit će onaj koji će biti bolji 95 minuta, rekao je Španac

Gvardiola: Oprezan u najavi meča. Twitter

E. Ć.

10.6.2023

Mančester siti će večeras igrati finale Lige prvaka protiv Intera, a "Građanima" će to biti prilika da osvoji trostruku krunu.

Siti je ove sezone već osvojio Premijer ligu i FA kup, a trostruku krunu bi kompletirali toliko željenim trofejem evropskog prvaka.

- Spremni smo, imam osjećaj da će igrači dati sve - rekao je Gvardiola.

To je fudbal

Komentarisao je i čudesnog napadača Erlinga Halanda (Haaland) koji u posljednje vrijeme ima nešto slabiji napadački učinak.

- Ako sumnjate u njega onda vam moram reći da ste jedini. Ja uopće ne sumnjam. Bit će spreman pomoći nam da osvojimo Ligu prvaka. Ne mogu kontrolirati što ljudi govore, mogu se samo usredotočiti na ono što radimo. 

Pogledao sam puno utakmica Intera da bih znao što napraviti. No to je fudbal, pobijedit će onaj koji će biti bolji 95 minuta. Historijski gledano, Inter je veći klub od nas. No to nije važno, važno je ono što će se sutra dogoditi - poručio je Gvardiola.

Ključ uspjeha

Naveo je da su ključ uspjeha dobri igrači, ali da ne mogu sami uspjeti.

- Imao sam Messija, sad imam Halanda. To je moj uspjeh. Ne šalim se. Oni znaju da sami ne mogu uspjeti, ali da smo jaki kao ekipa. Imamo iste ideje.

Oni koji me prate će biti tu, oni koji me ne prate neće. Svaki uspješan trener ima jake igrače. Nikad on sam nije zabio gol - zaključio je španski stručnjak.

Podsjetimo, finale se igra od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.