SELEKTOR "ZMAJEVA"

Hadžibegić pred Portugal: Cilj je da budemo među prve dvije ekipe u novembru

Bosna i Hercegovina će 17. juna gostovati Portugalu u Lisabonu na stadionu Luž pred 80.000 gledatelja

Hadžibegić: Spustio loptu. N/FS BiH

N. H.

12.6.2023

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić govorio je o pripremama naše selekcije za naredne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dolazak Edina Džeke

Pripremama fudbalske reprezentacije BiH danas se priključio i kapiten Edin Džeko koji je u subotu igrao finale Lige prvaka.

- Dolaskom Džeke kompletirana je ekipa. Drago mi je da je zdrav, jeste da je umoran, a danas i sutra ćemo vidjeti kakve su njegove fizičke mogućnosti - rekao je selektor.

Brojni izostanci

Njemu na raspolaganju na jutrošnjem treningu nije bio Benjamin Tahirović. Mladi veznjak je zbog bolova u preponi i natkoljenici s medicinskim timom otišao na ultrazvuk, a sada se čekaju rezultati.

Van stroja su i Rade Krunić, Ermedin Demirović i Dennis Hadžikadunić.

- Vrlo je teško spremati ekipu bez tri standradna igrača. Portugal je jedan od favorita u evropskom nogometu, ali ne bojimo se nikoga i pokušat ćemo napraviti sve što možemo - riječi su selektora.

Među prvima u novembru

Hadžibegić smatra da naredne dvije utakmice nisu presudne i da je najbitnije stanje na tabeli na kraju kvalifikacija u novembru.

- Naš cilj je da budemo među prve dvije ekipe u novembru. Prema mojoj procjeni tada će se stvari rješavati. Zadovoljan sam atmosferom u ekipi, a sigurno će biti zadovoljstvo igrati pred 80.000 gledalaca u Lisabonu. Niko više ne želi da se ponove oscilacije s prethodne dvije utakmice, a mislim da imamo kapaciteta, talenta i želje da napravimo dobar rezultat - dodao je Hadžibegić koji je poručio da je naša repezentacija spremna da igra u svim taktičkim sistemima.

Atmosfera dobra

Osim Hadžibegića obratio se i najbolji igrač Premijer lige BiH Nemanja Bilbija koji poručuje da se raduje utakmici u Portugalu i da će svaku priliku probati iskoristiti.

- Atmosfera u ekipi je jako dobra i imamo sve uslove da se dobro pripremimo za Portugal. Ova utakmica za mene stiže kao kruna svega što sam do sada napravio i ukoliko mi se ukaže šansa barem sekundu pokušar ću je najbolje iskorisiti - izjavio je napadač Zrinjskog.

Podsjetimo, nogometaši BiH će u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati u gostima kod Portugala 17. juna u Lisabonu, a u četvrtom kolu u Zenici dočekuju Luksemburg 20. juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.