ODLIČNI "ZMAJ"

Dedić uzbuđen pred Portugal: Imamo samopouzdanje, možemo mnogo

Amar Dedić pokazao je mnogo u minuloj sezoni u austrijskom prvaku ekipi RB Salcburga

Dedić: Optimističan pred nastavak kvalifikacija. N/FS BiH

N. H.

13.6.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i defanzivac RB Salcburga Amar Dedić govorio je o pripremama za mečeve protiv Portugala i Luksemburga.

Dedić je na okupljanje reprezentacije došao nakon sjajne sezone u prvaku austrijske Bundeslige i izbora u tim sezone tog takmičenja.

- Do sada sve ide kako treba. Igrači koji su falili su došli, Edin, Amir, Šeha. Ekipa je sada kompletna i treniramo maksimalno dobro i jedva čekamo utakmice, rekao je Dedić za stranicu Saveza, a onda se dotakao i tog priznanja:

- Zadovoljan sam, naravno, što sam izabran u tim sezone. To je nešto lijepo za mene. Ali, imamo još ove dvije utakmice, to mi je sada najbitnije da odradimo na najbolji način.

Dedić poštuje Portugalce, ali i vjeruje u sebe i saigrače.

- To je jedna od najjačih reprezentacija na svijetu. Respekt je tu, naravno, ali kako je i Tahirović rekao, ne bojimo se. U Ligi prvaka sam imao u Čelziju i Milanu protivnike na tom nivou i to je dobro za razvoj igrača. To su top utakmice, mjeriš se protiv najboljih igrača. Jedva čekam – rekao je Dedić o Portugalu.

Desni bek naše reprezentacije vjeruje da ova reprezentacija može mnogo.

- Možemo mnogo. Imamo samopouzdanje, vjerujemo u nas da možemo napraviti nešto. Osjeti se to i na treningu. Energija je tu. Dat ćemo svoj maksimum, to je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, kako sam i rekao, ali dat ćemo sve od sebe i vidjećemo šta će se desiti – kazao je Dedić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.