PROMJENE NA BERNABEUU

Osvježeni Madriđani za narednu sezonu: Real predstavio veliko pojačanje i nove dresove

Florentino Perez i Karlo Anćeloti počeli sklapanje nove ekipe

Belingem: Stiže iz Borusije Dortmund. Twitter

E. Ć.

14.6.2023

Real Madrid predstavio je veliko pojačanje za narednu sezonu - Džuda Belingema (Jude Bellingham), koji stiže iz Borusije Dortmund u transferu višem od 100 miliona eura.

Zanimljivo da je fudbalska javnost za Belingema čula 2019. godine, kada je sa svega 16 godina debitovao za svoj Birmingem.

Bilo je to u meču Karabao kupa protiv Portsmuta. Belingem je imao samo 16 godina i 38 dana.

Odmah je skrenuo pažnju na sebe, a Belingema su brže-bolje, da ga ukradu konkurenciji, doveli čelnici Borusije Dortmund. Birmingemu su platili 25 miliona funti - što je bio rekord za igrača do 17 godina, uz dodatnih sedam miliona bonusa.

Belingem je za "Milionere" odigrao 92 utakmice i postigao 12 golova. Bio je na pragu titule u Njemačkoj ove sezone, ali je Borusija "prosula" na nevjerovatan način.

Osim Belingema, Madriđani su predstavili i nove dresove. Mnogo promjena je kod "Kraljeva" nakon završene sezone.

Klub su napustili pojedini fudbaleri, a ističe se odlazak kapitena Karima Benzeme u saudijski Al Itihad.

Florentino Perez i Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) počeli su sklapanje nove ekipe, a kraljevski klub je danas predstavio dresove za iduću sezonu.

Fanovi Reala oduševljeni su novom opremom svog kluba. "Adidas" se potrudio da "Kraljevi" imaju sjajnu opremu za sezonu za koju se u Madridu nadaju da će biti bolja od minule.

Podsjetimo, Real je u La Ligi završio na 2. mjestu, u Ligi prvaka je ispao u polufinalu, dok je utjeha trofej Kupa Španije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.