NAJVEĆI PARTIJANER

Griliš se pojavio na okupljanju reprezentacije: Alkohol ostavio posljedice na njegov izgled

Džek Griliš se nije odmarao prethodnih nekoliko dana i slobodno vrijeme je koristio za prekomjernu konzumaciju alkohola

Griliš: Alkohol ostavio traga na njemu. Screenshot/Instagram

N. H.

14.6.2023

Džek Griliš (Jack Grealish), zvijezda Mančester sitija i engleske reprezentacije, uspio je stići na okupljanje za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Griliš je posljednjih dana bio viralan na društvenim mrežama nakon što je tri noći i dana pio na različitim lokacijama širom Evrope, slaveći osvajanje Lige prvaka.

Od osvajanja najprestižnijeg trofeja u klupskom fudbalu u Istanbulu, kada je zabava počela. On se nakon toga provodio na Ibici i ulicama Mančestera, a jedno je bilo zajedničko za sve tri noći – ogromna količina alkohola koja je završila u krvi engleskog fudbalera.

Njegovi fanovi su bili zabrinuti u kakvom će se stanju pojaviti na okupljanju reprezentacije. 

Fudbaleri Sitija su dobili nekoliko slobodnih dana za proslavu i oporavak od utakmice uoči okupljanja, a sinoć je bio krajnji rok za njihovo pojavljivanje u kampu selektora Gereta Sautgejta (Gareth Southgate).

Griliš se sigurno nije odmorio i oporavio od utakmice, a prema njegovim riječima, nije zaspao ni sekunde od osvajanja trofeja u Ligi prvaka.

Ipak, on se uspio oporaviti dovoljno da ne zakasni na sinoćnju prozivku. 

Tu je stigao zajedno s ostalim reprezentativcima koji dolaze iz Mančester sitija. Njih pet je sinoć priključeno ostatku tima koji se već neko vrijeme sprema za kvalifikacione duele protiv Malte i Sjeverne Makedonije.

On je pozirao zajedno sa saigračima iz Sitija s podignuta tri prsta, simoblizirajući osvojenu tripletu, što je u engleskom fudbalu, osim njih, pošlo za rukom još samo Mančester junajtedu 1999. godine. 

Na fotografijama je očigledno da je alkohol ostavio posljedice na njegovom izgledu, pošto Grilišovo lice izgleda izobličeno od alkohola koji je popio tokom prethodnih nekoliko dana.

Engleski mediji su se našalili s Englezom i kazali da je „svjetsko čudo to što je Griliš stigao na okupljanje na vrijeme“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.