2013. GODINE

"Avazov" vremeplov: Sead Kolašinac govorio za naš list uoči dobijanja bh. pasoša, evo šta je tada poručio

Hoću da igram za BiH, to se nije izmijenilo, rekao je tada Kolašinac

Sead Kolašinac. Printscreen

H. J. I.

15.6.2023

Sead Kolašinac, bh. reprezentativac u nogometu, govorio je za naš list uoči dobijanja pasoša BiH. 

On je dio Zmajeva od 2013. godine. U nastavku pročitajte šta je tada poručio.

Fudbaler Šalkea Sead Kolašinac dobio je novi poziv u mladu reprezentaciju Njemačke. Nakon što je u martu zbog problema s vilicom propustio prijateljski duel u Izraelu, ovaj 20-godišnji Čapljinac ponovo se našao na proširenom spisku selektora njemačke mlade reprezentacije, ovog puta za mnogo ozbiljniju akciju – Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, koje se igra predstojećeg ljeta u Izraelu.

Problemi s koljenom

S obzirom na to da se u Bosni i Hercegovini čeka šta će biti s Kolašincem, novi poziv u njemačku reprezentaciju s razlogom izaziva sumnje. Sead je do sada u nekoliko navrata govorio da će igrati za BiH.

U jučerašnjem razgovoru za “Dnevni avaz” Kolašinac je to ponovio bez obzira na činjenicu što će se, ako izbori mjesto na konačnom spisku putnika za Izrael, s Njemačkom boriti za naslov prvaka Evrope.

Iskrena želja

- Još ne znam ni hoću li ići u Izrael. Imam problema s koljenom i vidjet ćemo šta će mi ljekari reći. Volio bih otići na Evropsko prvenstvo, bila bi mi to velika čast, ali to ne zavisi od mene – rekao nam je Kolašinac.

Iako njegove riječi ostavljaju drugačiji dojam, polivalentni fudbaler Šalkea tvrdi da njegova želja da igra na EP-u za Njemačku nema nikakve veze sa željom da u budućnosti bude član reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je, kako kaže, iskrena.

Intervju sa Seadom Kolašincem koji je objavljen u "Dnevnom avazu" 2013. godine. Avaz

- Hoću da igram za BiH, to se nije izmijenilo. To što bih mogao zaigrati za Njemačku na Evropskom U-21 prvenstvu, ništa neće promijeniti, jer ću ostati dostupan za BiH. Treba vidjeti kako će se razvijati stvari s dokumentacijom, o čemu se brine moj otac. Nadam se da ću brzo dobiti bh. pasoš i onda više ne bi trebalo biti nikakvih problema. Onda ću moći igrati za svoju zemlju - kaže Kolašinac.

U kojoj je fazi proces dobivanja pasoša, Sead nam nije znao reći, jer je, kako je kazao, sve obaveze u vezi s dokumentima preuzeo njegov otac, baš kao i kontakte s ljudima iz Nogometnog saveza BiH, s kojima Kolašinac nije razgovarao.

Dobit ćemo Frajburg

S Kolašincem smo razgovarali dan uoči ključne utakmice za Šalke. Ekipa iz Gelzenkirhena danas će igrati odlučujući susret u borbi za Ligu prvaka. Šalke je četvrti na tabeli njemačke lige, što je pozicija koja ga vodi u kvalifikacije za elitno takmičenje, ali u posljednjem kolu ova ekipa gostuje Frajburgu našeg Mensura Mujdže, koji bi je eventualnom pobjedom prestigao.

- Mujdža je dobar i Frajburg je dobar, nema govora. Ipak, ne brinem se mnogo. Bolji smo i sigurno ćemo dobiti - rekao je Kolašinac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.