PUNE RUKE POSLA

Na pomolu velika razmjena Intera i Čelzija: Četiri igrača bi mogla promijeniti adresu

Obje ekipe će krenuti u reizgradnju ekipa pred početak sljedeće sezone

Lautaro Martinez i Romelu Lukaku. Twitter

N. H.

17.6.2023

Čelnici Intera poslije poraza u finalu Lige prvaka pokušavaju da spreme za narednu sezonu. Mnogo se informacija pojavilo u posljednjim sedmicama vezanih za njihov igrački kadar i čini se da će oni imati pune ruke posla ovoga ljeta. 

Pisanje italijanske štampe

Italijanski "Corriere dello Sport" piše, da bi Inter mogao ostati bez najboljeg veznjaka Nikola Barele (Nicolo Barella). On bi trebao krenuti put Londona kako bi potpisao za Čelzi, dok bi u Milan stigli Kalidu Kulibali (Khalidou Koulibaly) i Romelu Lukaku. 

"Nerazuri" bi zahtijevali i dodatni novac kako bi pustili italijanskog fudbalera da ode. 

Želja Čelzija

U međuvremenu, Čelzi također mora razmišljati o svojoj ekipi za narednu sezonu. Pojedini igrači se već spominju kako bi mogli napustiti Stamford Bridž, a jedna od glavnih pozicija kojom će se morati pozabaviti je napadač. 

Njima pravi golgeter fali duži vremenski period i spas im je trebao donijeti Romelu Lukaku, mada njegov drugi mandat u Londonu nije prošao očekivano, te je nakon samo jedne sezone otišao nazad u Inter na posudbu. 

Argentinski napadač

Želja novog trenera "Plavaca" Mauricija Početina (Pochettino) je Lautaro Martinez, argentinski napadač koji je igrao u paru upravo sa Lukakom i našim Edinom Džekom u Interu. 

"Zeleno svjetlo" je dao i Argentinac ovom transferu.

Za njega se spominje cifra od 80 miliona eura i ne bi bilo neobično da se ovdje napravi razmjena u kojoj bi Barela i Martinez otišli u London, dok bi Kulibali, Lukaku i ogromna količina novca otišli u Milan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.