DOGOVORENI TRANSFERI

Nastavlja se čišćenje svlačionice na Stamford Bridžu: Još tri igrača odlaze u Saudijsku Arabiju

Čelzi će u novu sezonu ući da dosta drugačijim sastavom

Ziješ: Predvodi igrače koji napuštaju Čelzi. Twitter

N. H.

19.6.2023

U londonskom Čelziju nastavlja se čistka igrača. Najpoznatiji novinar iz tog domena Fabricio Romano (Fabrizio) javlja da će čak tri igrača Čelzija karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Prema njegovim navodima, klub će napustiti golman Eduard Mendi (Edouard Mendy), koji će postati novi golman Al Ahlija. On će sa ovom ekipom potpisati ugovor do 2026. godine.

Mendi je u Čelzi stigao 2020. godine iz francuskog Rena za 25 miliona eura. On je sa londonskim „Plavcima“ osvojio Ligu prvaka, a uz to je i dobio priznanje za najboljeg golmana u ovom takmičenju za tu sezonu.

Romano također najavljuje da će i Hakim Ziješ (Ziyech) i Kalidu Kulibali (Kalidou Koulibaly) nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji. Ziješ bi se trebao priključiti Kristijanu Ronaldu (Cristiano) u Al Nassru, dok će Senegalac karijeru nastaviti u Al Hilalu.

Ziješ je u Čelzi stigao 2021. godine iz Ajaksa, dok je Kulibali došao prošlog ljeta iz Napolija. 

Čelzi nije još završio čišćenje svlačionice. Sve realniji je odlazak Kaija Haverca (Havertz) i Mejsona Maunta (Mason Mount), koji bi trebali pojačati ligaške rivale londonske ekipe.

Očekuje se i dolazak pojačanja na Stamford Bridž, a ekipu će u sljedećoj sezoni predvoditi argentinski stručnjak Mauricio Početino (Pochettino). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.