BRAZILAC U PROBLEMU

Influenserka optužila zvijezdu Junajteda za nasilje: Mislila sam da ću umrijeti

Antoni, fudbaler Mančester junajteda, navodno je više puta napao svoju bivšu djevojku Gabrielu Kavalin

Antoni: Optužen za nasilje. AP

N. H.

20.6.2023

Influenserka Gabriela Kavalin (Cavallin) optužila je zvijezdu Mančester junajteda Antonija (Antony, 23) za nasilje.

Kavalin je u razgovoru za brazilski „Record TV“ otkrila da ju je zvijezda Junajteda prvi put napala prošle godine u Brazilu.

- Držao me s obje ruke, bacio na krevet i skočio na mene, čime mi je pomaknuo silikonsku protezu. Ostala sam bez zraka, mislila sam da ću umrijeti – rekla je Kavalin, dodavši kako je ona dobila 40 šavova na grudima.

Ona ga je prijavila brazilskoj policiji. U optužnici je navela porodično nasilje, prijetnje i tjelesne povrede. Tvrdi kako joj je Antoni prijetio da će im nerođeni sin umrijeti ako prekine njihovu vezu. Kavalin je u junu 2022. godine na društvenim mrežama objavila da je imala spontani pobačaj. 

Ona optužuje brazilskog fudbalera i da je zatvorio u njihovom domu te da joj nije dopustio izlazak.

- Razvalio mi je kofer i mobitel, uzeo mi je torbu i pasoš. Nije me htio pustiti. Bila sam zarobljena od 22 sata do 3:30. Htjela sam otići. Njegova majka je, mislim, zvala fizioterapeuta i tražila pomoć. Niko ga nije mogao konntrolisati – kazala je Kavalin, pa dodala:

- Otići ću u Englesku da ga prijavim za nasilje, zatvaranje, psihičko zlostavljanje i sve što mi je učinio – dodala je.

Brazilski Uol Esporte navodi kako je Antoni odbio komentarisati optužbe, dok Daily Mail navodi kako je Junajted pokrenuo unutarnju istragu.

Podsjetimo, on je stigao u mančesterski klub naljeto 2022. godine za 95 miliona eura iz Ajaksa, čime je postao drugi najskuplji igrač u historiji kluba. U prvoj sezoni skupio je 47 nastupa, a postigao je deset i asistirao za još pet golova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.