POTPISAO BOGATI UGOVOR

Mesi će igrati fudbal u SAD-u, a sa strane zarađivati u Saudijskoj Arabiji

Lionel Mesi će biti glavno lice kampanje saudijske turističke zajednice

Mesi: Potpisao marketinški ugovor sa Saudijskom Arabijom. Screenshot/Twitter

N. H.

20.6.2023

Lionel Mesi (Messi), legendarni argentinski fudbaler, odlučio je da će karijeru nastaviti u Inter Majamiju, klubu čiji je vlasnik Dejvid Bekam (David Beckham).

Argentinac je, prihvativši onu iz SAD-a, odbio finansijski bolju ponudu iz Saudijske Arabije. On kaže da je tu odluku prvenstveno zbog porodice.

Florida je kulturološki slična Južnoj Americi, pa će se Mesijeva porodica osjećati kao kod kuće, a rekao je i kako mu se sviđa što u SAD-u medijsko interesovanje za fudbal nije toliko razvijeno i što neće biti u centru pažnje javnosti. 

Međutim, iako je odbio ponudu Saudijaca, Mesi će i dalje poslovati sa tom zemljom. Jedno od glavni lica kampanje turističke zajednice „VisitSaudi“ koja promoviše rastući turizam na arapskom poluotoku.

„New York Times“ je objavio detalje ugovora u kojem stoji da bi Argentinac tokom tri godine mogao zaraditi 22,5 miliona eura od reklama, objava na društvenim mrežama i plaćenih praznika.

On je sa porodicom već bio na odmoru u Saudijskoj Arabiji i to je promovisao putem društvenih mreža. Zbog jednog takvog odlaska je i zapečatio sebi sudbinu u PSG-u jer nikome nije javio da će otići na odmor.

Ono što je posebno interesantno, Mesi će na plaćena putovanja imati pravo da povede do 20 prijatelja i rođaka, sve o trošku Saudijaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.