DIREKTOR REPREZENTACIJE

Misimović otkrio zbog čega su na klupi ostali Ahmedhodžić i Hadžiahmetović

Mi smo bolji. Moramo gledati sebe i pobijediti Luksemburg, poručio je Misimović

Misimović: Moramo pobijediti večeras. Screenshot / BHT

E. Ć.

20.6.2023

Fudbaleri Bosne i Hercegovine dočekuju Luksemburg u važnoj utakmici za naš tim u okviru kvalifikacija za Euro 2024. godine.

"Zmajevi" imaju maksimalan učinak iz prethodnih sedam okršaja sa Luksemburgom, te se nadaju da će nošeni podrškom s tribina doći i do osme pobjede protiv večerašnjeg rivala.

Selektor Faruk Hadžibegić napravio je dvije promjene, pa je na klupi ostavio Amira Hadžiahmetovića i Anela Ahmedhodžića, a od prve minute će igrati Benjamin Tahirović i Kenan Kodro.

Direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović govorio je za BHT1 uoči utakmice i otkrio zbog čega u sastavu nema inače standardnih Hadžiahmetovića i Ahmedhodžića.

- Za Luksemburg nam trebaju najspremniji. Ahmedhodžić je osjetio bolove nakon susreta u Portugalu i nije 100 posto spreman. Hadžiahmetović se istrošio i zbog toga ga nema u startnih 11 - poručio je Misimović.

Istakao je da naša reprezentacija mora pobijediti večeras.

- Mi smo bolji. Moramo gledati sebe i pobijediti Luksemburg. Možemo i moramo ih pobijediti - naglasio je Misimović.

Bivši reprezentativac, a sada direktor "A" reprezentacije je dodao kako Savez radi na dovođenju talentovanih igrača koji imaju pravo nastupa za naš državni tim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.