KAKVA BLAMAŽA

Neviđena bruka "Zmajeva“, Luksemburg nas je pobijedio usred Zenice

Ovo je prvi put da je Bosna i Hercegovina izgubila od Luksemburga

Sa utakmice u Zenici - Avaz
Sa travnjaka Bilinog polja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

20.6.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je pravu blamažu i u Zenici izgubila od selekcije Luksemburga sa 2:0 u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Bila je ovo važna utakmica za „Zmajeve“ u kojoj smo očekivali pobjedu i bodove, a dobili smo blijedu partiju naših fudbalera i jedan od najtežih poraza u historiji reprezentacije.

Gosti iz Luksemburga su poveli već u 4. minuti. Nakon greške mladog Adriana Leona Barišića lopta se odbila do Borgesa Sančeza (Sanches) koji je poslao loptu u mrežu i utišao Bilino polje.

Šokantno vodstvo Luksemburžana trebalo je probuditi „Zmajeve“ koji su tek na trenutke pokazali naznake pritiska i inicijative, ali nisu uspjeli kreirati ništa ozbiljnije. Kenan Kodro je u 18. minuti pogodio stativu i to je bilo sve od naše reprezentacije u prvom dijelu.

Da je ovo bila užasna partija u kojoj ništa nije išlo od ruke za naše igrače potvrdio je i loše izveden jedanaesterac Amira Hadžiahmetovića u 56. minuti. Nezadovoljni navijači su zviždali bh. fudbalerima koji su bili bezidejni, tromi, indisponirani i nezainteresirani za nešto više. Zvižduke je dobio i selektor Faruk Hadžibegić kojem su skandirali „Faruk odlazi“.

I kada smo mislili da ne možemo niže potonuti dogodio se 74. minut kada je Danel Sinani iskoristio konfuziju u našim redovima i pogodio za 2:0.

Ovo je prvi put da je Bosna i Hercegovina izgubila od Luksemburga. Do sada smo imali sedam pobjeda iz isto toliko utakmica.

Inače, naš tim je nakon četiri odigrane utakmice sada na pretposljednjem mjestu grupe J sa samo tri osvojena boda. Jedino je Lihtenštajn ispod nas koji ima 0. Portugal je stopostotan (12), Slovačka ima deset, Luksemburg je na sedam osvojenih bodova, dok Island ima tri.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.