POPULARNE FUKARE

Najvatreniji navijači Slobode: Ova imena upamtite ako dođe do gašenja kluba

Navijači Slobode traže da se situacija riješi što prije jer se bliži početak nove sezone

Najvatrenije pristalice Slobode. Facebook

E. Ć.

23.6.2023

FK Sloboda još uvijek nema predsjednika. Najbliži funkciji prvog čovjeka kluba je Azmir Husić, no imenovanje predsjednika je prolongirano.

To je zasmetalo grupi najvatrenijih navijača, popularnim Fukarama koje su se oglasili saopćenjem za javnost.

Neosnovana potraživanja

- Po ko zna koji put nakon završetka sezone u kojoj smo ispali izdajemo saopštenje, ali moramo upoznati navijače sa trenutnim stanjem i trenutnom situacijom.

Razgovor između Skupštine FK Sloboda i gosp. Husića je jučer prolongiran za danas, nakon (ne)postignutog dogovora. Želimo obavijestiti javnost da tragom "nezvaničnih" informacija dolazimo do činjenice sa gospoda Šećerbegović Elmir i Omerčević Sead (Babilon) koče trenutni proces.

Ovim putem pozivamo oba gospodina da izađu u javnost sa financijskim izvještajem u kojem će navesti: kada, koliko i za šta su uložili i potrošili svoju 1 (jednu) marku. Smatramo da su potraživanja neosnovana, jer se informacije u ulaganja, posuđivanju ili poklanjanju novca FK Sloboda kriju kao najcrnja tajna.

Ovim putem želimo obavjestiti javnost da je na protestu koji se održao na Trgu Slobode bio prisutan jedan od članova bivše Skupštine, koji je u ugodnom i otvorenom razgovoru sa navijačima priznao da je prošla Skupština prevarena od trenutnih članova iste, da su Statut promijenili, a bez da su imali kvorum na sastanku, a sve u cilju daljeg privatizovanja i uništavanja FK Sloboda na čelu sa Šećerbegović Elmirom i Džambić Ninom - navele su Fukare.

Grobari Slobode

Najvatrenije pristalice Slobode traže da se situacija riješi što prije jer je nova sezona veoma blizu. Pozvali su gradonačelnika Tuzle, gradsko vijeće i ostala Udruženja građana da im pomognu.

- Pozivamo novinare da obavještavaju istinito, a ne da preko poltrona grobara Slobode objavljuju i šire dezinformacije, a u cilju da se sportska javnost u Tuzli smiri. Mi ne stajemo, ne spavamo, ne odustajemo toga neka budu svjesni svi i napisat ćemo još 100 saopštenja, jer naši sugrađani zaslužuju istinu.

Elmir Šećerbegović, Sead Omerčević Babilon i Nino Džambić, ova imena upamtite ako dođe do gašenja FK Sloboda Tuzla - poručile su Fukare.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.