TURNIR ZA MLADE

U Jablanici održan turnir u čast legendarnom Salemu Halilhodžiću

Ekipa Zrinjskog je osvojila turnir nakon što su bili bolji od Sarajeva poslije jedanaesteraca

Osvajači: U-11 ekipa Zrinjskog - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
N. H.

26.6.2023

U Jablanici je održan dječiji turnir pod nazivom “Salem Halilhodžić” na kojem su nastupile selekcije U-11.

Na Memorijalu je učestvovalo 20 ekipa iz Bosne i Hercegovine. Neke od ekipa koja su bile FK Sarajevo, FK Velež Mostar, HSK Zrinjski Mostar, FK Igman Konjic, HNK Neum, FK Turbina Jablanica… 

Turnir je okupio blizu 300 dječaka koji su se prije svega dobro zabavili i družili i ono što je najvažnije da je protekao bez i najmanjeg incidenta – rekao je Adis Halilhodžić, bratić rahmetli Salema i organizator Memorijala.

Osvajač 1. dječijeg turnira “Salem Halilhodžić” je ekipa Zrinjskog koja je boljem izvođenjem penala savladala Sarajevo (1:1 - u regularnom dijelu meča).

U utakmici za treće mjesto su se sastali Velež Mostar i Igman Konjic. Rezaltat je bio također 1:1, a nakon boljeg izvođenja penala pobijedili su Konjičani.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Anas Škoro (Sarajevo), najboljeg golmana Franko Šunjić (Zrinjski Mostar), a najbolji strijelac je Ilan Okić (Zrinjski Mostar).

- Želimo da se zahvalimo svim takmičarima, kao i klubovima, koji su uveličali 1. dječiji turnir “Salem Halilhodžić” u Jablanici. Vidimo se i sljedeće godine ponovo – rekao je Adis Halilhodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.