POJAČANJA NA KOŠEVU

Sarajevo neće stati samo na Penarandi: Mirvić spremio novu transfer bombu

Predsjednik Bordo tima želi dovesti igrača kojem je vrijednost procijenjena na 750 hiljada eura

Mirvić: Pikirao igrača iz Deportivo Kalija. Facebook / Twitter

E. Ć.

27.6.2023

Novi član FK Sarajevo uskoro će postati Adalberto Penaranda, krilni napadač koji je igrao u engleskoj Premijer ligi, italijanskoj Seriji A i španskoj La Ligi.

Penaranda je u nedjelju stigao u Sarajevo, a uskoro će i ozvaničiti dolazak u klub s Koševa. Prije sedam godina je Votford za njegov dolazak iz Udinezea platio 10,6 miliona eura. 

Igrao je još za Granadu, Malagu, Eupen, Las Palmas, CSKA Sofiju..., a posljednji angažman imao je u portugalskoj Boavisti.

Dolazak Penarande izazvao je oduševljenje kod navijača Bordo tima, a predsjednik kluba Ismir Mirvić spremio je još jednu bombu.

Naime, kolumbijski novinar Haime Dinas (Jaime) objavio je kako je Sarajevo postiglo dogovor s Deportivo Kalijem o napadaču Kevinu Viverosi (23).

Viveros je u prošloj sezoni dao četiri gola u 19 mečeva, a "Transfermarkt" je njegovu vrijednost procijenio na 750 hiljada eura.

Inače, Sarajevo se za novu sezonu sprema u Sloveniji, a jučer su izabranici Mirze Varešanovića deklasirali rumunski Petrolul sa 5:0. Dva gola je dao Renan Oliveira, a u strijelce su se upisali i Frensis Kjeremeh (Francis Kyeremeh), Ivan Ikić i Mirza Mustafić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.