PONOSNO PREDSTAVLJAJU BIH

SFK 2000 Sarajevo: Šampionke spremne za žrijeb UEFA Lige prvaka za žene

Kroz zanimljive fudbalske scene na starim ulicama Sarajeva žele vas podsjetiti na veliki uspjeh i rad, koji su ovaj klub učinili prvakom već 21 godinu

SFK 2000 Sarajevo: Spremni za izazove. Screenshot

E. Ć.

27.6.2023

Posljednji dan juna ima veliki značaj za SFK 2000 Sarajevo. U švicarskom gradu Nionu održat će se žrijeb parova grupne faze UEFA Lige prvaka za žene za takmičarsku sezonu 2023/24.

Dok bh. šampionke iščekuju žrijeb, objavljen je promotivni video koji najavljuje nadolazeće nastupe kluba u UEFA Ligi prvaka za žene. SFK 2000 Sarajevo se svrstava među najbolje timove u Evropi i na najbolji način predstavlja grad Sarajevo, državu Bosnu i Hercegovinu te bh. sport kroz svoje učešće u Ligi prvaka.

SFK 2000 Sarajevo nosi ime glavnog grada Bosne i Hercegovine, a kroz zanimljive fudbalske scene na starim ulicama Sarajeva, najzanimljivija lica ženskog bh. fudbala žele vas podsjetiti na veliki uspjeh i rad koji su ovaj klub učinili prvakom već 21 godinu. Izabranice trenerice Hurem pozivaju građane da prate njihove nastupe u najprestižnijem evropskom takmičenju i podrže njihovu sportsku priču.

Kada je riječ o žrijebu, SFK 2000 Sarajevo ima izvanredan koeficijent od 13.800, zahvaljujući nastupima u prethodnim godinama. Klub se nalazi ispred renomiranih timova poput PAOK-a (Grčka), Seltika (Škotska), Ferencvaroša (Mađarska) i drugih.

Utakmice grupne faze i mini-turnira će se odigrati početkom septembra tekuće godine. Ovo je uzbudljiva prilika za SFK 2000 Sarajevo da pokaže svoj talent, odlučnost i duh bh. ženskog fudbala na evropskoj sceni.

Dok brojimo dane, SFK 2000 Sarajevo je spreman da se suoči s izazovima koji dolaze i s ponosom predstavlja svoj klub, grad i zemlju. Pridružite nam se u podršci njihovom putovanju u UEFA Ligi prvaka za žene i budite dio njihove izvanredne sportske priče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.