ZAMJENA ZA LEVANDOVSKOG

Bajern na pragu dovođenja novog golgetera: Blizu je kraj ere Kejna u Totenhemu

Heri Kejn je oborio brojne rekorde kao član Totenhema, ali mu fali osvajanje trofeja

Kejn: Odlazi u Bajern. AP

N. H.

27.6.2023

Engleski napadač Heri Kejn (Harry Kane, 29) godinama unazad se povezuje s odlaskom iz Totenhema. Svakog ljetnog transfer roka ponavlja se ista priča – Kejn zatraži odlazak, a vlasnik londonske ekipe odbije taj zahtjev.

Ipak, ove godine se čini da će priča biti drugačija. Kejnu ugovor ističe na kraju sljedeće sezone i očigledno je da neće produžiti ugovor s Totenhemom.

Pouzdani „The Athletic“ piše, Bajern je poslao ponudu za Kejna, najboljeg strijelca u historiji „Pijetlova“, a vrijednost te ponude iznosi 70 miliona eura.

Kejn je simbol Totenhema, ali on želi otići u klub s kojim bi konačno nešto osvojio, jer u posljednji dio karijere ulazi bez ijednog trofeja. 

U Totenhemu ima dva izgubljena finala, od kojih je jedno u finalu Lige prvaka i ovo se čini kao najrealnija šansa za njegov odlazak, pošto je poznato da vlasnik Daniel Levi (Levy) ne želi pustiti engleskog napadača u jednu od rivalskih ekipa.

Kejn je bio želja i madridskog Reala, ali se njima iznenadno otvorila mogućnost za dovođenje Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i zbog toga su odustali od Kejna, dok je Bajernu i dalje prva opcija za nasljednika Roberta Levandovskog (Lewandowski).

Kejn je za Totenhem sakupio 435 nastupa, a postigao je 280 golova. Rekorder je i reprezentacije Engleske, čiji je kapiten. Za reprezentaciju je postigao 58 golova u 84 utakmice. Tri puta je bio najbolji strijelac engleske Premijer lige, a bio je i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.