GDJE ĆE ZAVRŠITI ENGLEZ

Dok traje borba za Rajsa: Ovo je osam Arsenalovih igrača koje im je "preoteo" Mančester siti

Kao da navijačima Arsenala nije dosta Sitija, sada im "Građani" žele preoteti i veznjaka Vest hema

Rajs: Između Arsenala i Sitija. Sky Sports

E. Ć.

27.6.2023

Arsenal je dugo bio najzainteresovaniji za fudbalera Vest hema Deklana Rajsa (Declan Rice). "Topnike" nije odbilo ni ogromno obeštećenje, a onda se u utrku uključio Mančester siti.

Siti je osvojio trostruku krunu u minuloj sezoni, a u Engleskoj je došao do titule prvaka ispred nosa Arsenalu. Dugo je tim sa Emirejtsa bio na čelu tabele, a onda je poklekao u samom finišu sezone.

Kao da navijačima Arsenala nije dosta Sitija, sada im "Građani" žele preoteti i Rajsa. Siti nudi oko 100 miliona eura, a Vest hem traži još. Arsenal je tu sa ponudom, ali jasno je da protiv novca šeika Mansoura neće moći.

Ako se Siti zainati, dovest će Rajsa na Etihad. Vrlo lako se može desiti da na kraju Siti, nakon titule, "preotme" Arsenalu i Rajsa.

Tim povodom prisjetit ćemo se osam fudbalera koji su "ispalili" Arsenal zbog Sitija. Neki su to učinili i prije dolaska bogatog šeika Mansoura na čelo kluba.

Edi Mekgoldrik (Eddie McGoldrick) je za Arsenal odigrao 49 utakmica, a onda je 1996. prešao u Mančester siti za oko 400.000 eura.

Edi Mekgoldrik. Twitter

Drugi je Pol Dikov (Paul Dickov) koji je upečatljivi trag ostavio u dresu Sitija. Sakupio je 22 nastupa za Arsenal, a onda je za više od milion eura prešao u Siti i odigrao 182 utakmice.

Pol Dikov. Twitter / Squawka

Legendarni Dejvid Siman (David Seaman) je branio na 521 utakmice za Arsenal, a onda je 2003., na zalasku karijere, otišao u Mančester siti. 

Siman je napustio Arsenal po isteku ugovora i "Građanima" se priključio kao slobodan igrač.

Dejvid Siman. Twitter / Squawka

A onda je uslijedila nova era Mančester sitija. U klub je stigao šeik Mansour, a sa njim i ogroman novac koji je upumpavao u klub i dovodio igrače.

Napadač iz Toga Emanuel Adebajor (Emmanuel Adebayor) je odigrao 142 utakmice za Arsenal, a onda je prihvatio zov novca sa Etihada gdje je stigao za 30-ak miliona eura.

Ostat će upamćen po pogotku protiv Arsenala, kada je pretrčao čitav teren i proslavio ga ispred navijača "Topnika".

Emanuel Adebajor. Twitter / Squawka

Dok je Adebajor burno slavio, Kolo Ture (Toure) je pokušavao smiriti navijače Arsenala. I on je Emirejts zamijenio Etihadom iste godine kao i Adebajor.

Osim njih, još trojica igrača su odlučila napustiti Arsenal i skrasiti se u Mančester sitiju.

To su Gael Kliši (Clichy), Samir Nasri i Bakari Sanja (Bacary Sagna).

Gael Kliši. Twitter / Squawka

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.