HRVATSKI VEZNJAK

Kovačić predstavljen u Sitiju: Dolazi kao zamjena za bivšeg kapitena

Mateo Kovačić je napustio Čelzi i prešao u ekipu Mančester sitija za 29 miliona eura

Kovačić: Najnoviji igrač Građana. Manchester City

N. H.

27.6.2023

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić zvanično je postao novi igrač Mančester sitija. Siti je na svojim zvaničnim stranicama objavio potvrdu transfera koji će koštati 29 miliona eura, a u taj broj nisu uračunati bonusi s kojima bi ova cifra mogla biti veća.

Kovačić je u Siti stigao iz Čelzija, a sa „Građanima“ je potpisao četverogodišnji ugovor, ali sebi na početku nije olakšao situaciju.

Naime, Kovačić, najnovija akvizicija Sitija, naslijedio je broj 8 koji je nosio Ilkaj Gundoan (Ilkay Gundogan). Gundoan je bio jedan od najdražih igrača Pepa Gvardiole (Guardiola), ali on je otišao put Barcelone.

- Ovo je za mene odličan potez. Svako ko je gledao ekipu pod vodstvom Pepa zna koliko su dobri – za mene, ovo je najbolja ekipa na svijetu. Dolazak u ovakvu ekipu je san svakog fudbalera – kazao je Kovačić na predstavljanju. 

Kovačić je u Čelzi stigao 2018. godine, prvo na posudbu a onda je i otkupljen njegov ugovor godinu dana kasnije od madridskog Reala za 45 miliona eura. 

Za londonsku ekipu je sakupio 221 nastup, a sa njima je osvojio Evropsku ligu 2019. godine i Ligu prvaka 2021. upravo protiv njegovog novog kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.