HARIS MEDUNJANIN

Pamtit ćemo njegovu ljevicu: "Sarajevski šmeker" otišao u penziju, ovo su neki od njegovih golova za reprezentaciju

U najdražem dresu Medunjanin je tresao mreže Slovačke, Albanije, Bjelorusije, Luksemburga, Latvije, Kipra, Estonije i Belgije

Medunjanin: Odigrao 60 utakmica za "Zmajeve". N/FS BiH

28.6.2023

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i član zlatne generacije koja je igrala Mundijal u Brazilu 2014. godine Haris Medunjanin (38) je okončao svoju fudbalsku karijeru.

Medunjanin je sa Zvoleom izborio plasman u elitni rang nizozemskog fudbala. Trebao je potpisati novi ugovor, ali je odlučio napustiti klub zajedno sa trenerom Dikom Šrederom (Dick Schreuder) i otići u Španiju.

Šreder će biti trener Kasteljona, a Medunjanin će biti u njegovom stručnom štabu, saopćio je Zvole.

Popularni "Sarajevski šmeker" imao je pravi top u svojoj lijevoj nozi. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 60 utakmica i postigao devet golova. 

Najljepši je onaj protiv Latvije u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. godine. Sjećamo se te utakmice. Latvijci su dugo odolijevali dok su "Zmajevi" silovito napadali.

Senad Lulić je načeo Latvijce u 48. minuti, Vedad Ibišević je povisio na 2:0 pet minuta kasnije, a onda je u 63. minuti sijevnula bomba Medunjanina. Do kraja su se u strijelce upisali i Miralem Pjanić i Edin Džeko.

U najdražem dresu Medunjanin je tresao mreže Slovačke, Albanije, Bjelorusije, Luksemburga, Latvije, Kipra, Estonije i Belgije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.