NEVJEROVATAN POTEZ

Junajted prevario De Heu: Golman potpisao ugovor, ali klub nije

Čelnici Mančester junajteda su prekršili usmeni dogovor zatraživši od njega da dodatno smanji potraživanja

De Hea: Prevaren od Junajteda. AP

N. H.

28.6.2023

U Mančester junajtedu se dešava nešto zaista čudno, a dokaz toga je i pomalo nevjerovatni slučaj prekršenog dogovora sa prvim golmanom Davidom De Heom (Gea).

Španski golman je pod ugovorom koji ga za engleskog velikana veže svega još nekoliko dana, a u klubu su imali plan produžiti taj ugovor.

Britanski The Athletic piše, De Hea je prije nekoliko mjeseci postigao usmeni dogovor s klubom oko smanjenja plate i produženja ugovora. 

De Hea je bio zadovoljan dogovorom jer želi ostati u klubu i o tome je čak obavijestio saigrače, ali kada je stiglo vrijeme da se sve potvrdi potpisom uslijedio je šok. 

De Hea je potpisao svoje primjere ugovora, ali klub nije napravio isto. Nakon nekog vremena, čelnici Junajteda su njemu i njegovim agentima poručili da je prethodna ponuda iz usmenog dogovora i dalje previsoka i da mu žele dodatno smanjiti platu.

Iz Athletica su dodali kako je budućnost Španca trenutno neizvjesna, ali da do takve situacije ne bi došlo u „normalno vođenom klubu“.

De Hea je za Junajted skupio 545 nastupa i bio je prvi golman ekipe u posljednjoj šampionskoj sezoni, ono 2012/13. kada je trener bio Sir Aleks Ferguson (Alex). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.