LJETNI TRANSFER ROK

Transfer pijaca nikad uzbudljvija: Brojni "Zmajevi" želje velikana

Anel Ahmedhodžić i Amar Dedić sigurno su dvojica fudbalera na koje treba držati oko tokom ovog transfer roka

Zmajevi na cijeni - Avaz
Anel Ahmedhodžić - Avaz
Dedić: Treći gol ove sezone u svim takmičenjima - Avaz
Adrian Leon Barišić - Avaz
Jusuf Gazibegović - Avaz
+1

28.6.2023

Iako je ljetni transfer rok već započeo u nekim ligama, oficijalni start i najveće poslastice se čuvaju za period od 1. jula do 31. augusta. 

Neki transferi su već ozvaničeni, a ove godine postoji još jedan opak kandidat za najveća svjetska imena. Saudijska Arabija je već dovela zvijezde poput Kristijana Ronalda (Cristiano) u januaru i Karima Benzeme prije nekoliko sedmica. 

Ipak, ono što možda i najviše interesuje navijače iz Bosne i Hercegovine su naši reprezentativci i gdje bi oni mogli otići u slučaju da napuste svoje trenutne klubove. 

Edin Džeko je već ozvaničio svoj odlazak iz Intera i prelazak u Fenerbahče.

Prema "Transfermarktu", reprezentativce BiH predvodi Anel Ahmedhodžić koji je procijenjen na 20 miliona eura. 

Ahmedhodžić je proteklu sezonu proveo u Šefild junajtedu, a sa "Oštricama" je uspio izboriti plasman u englesku Premijer ligu. 

Njegove odlične partije nisu prošle nezapaženo i on je u nagrađen izborom u tim sezone Čempionšipa. Za njegove usluge su zainteresovani brojni velikani, a najglasniji je Njukasl. 

"Svrake" su izborile plasman u Ligu prvaka nakon 20 godina odsustvovanja iz najelitnijeg klupskog takmičenja i za cilj imaju da sklope što bolju ekipu do početka sezone. 

Ahmedhodžićeva vrijednost se cijeni na 20 miliona eura, ali su u Šefildu tokom marta odbili prvu ponudu vrijednu čak duplo, prenose pojedini britanski mediji. 

Anel Ahmedhodžić. Screenshot/Twitter

Drugi najvrijedniji "Zmaj" prema ovom sajtu je Amar Dedić, a on se procijenjuje na 15 miliona eura. 

Dedić se poslije uspješne posudbe u Volfsbergeru vratio u matični RB Salzburg i dobio je puno povjerenje stručnog štaba. 

Dvadesetogodišnji desni bek je odigrao odličnu sezonu i uspio se okititi titulom prvaka Austrije. Uspio se iskristalisati kao jedan od najboljih mladih bekova svijeta. 

Za njega su interes pokazali brojni velikani protiv Mančester junajteda, Barcelone, Borusije Dortmunda, Arsenala i madridskog Atletika. 

Brojni klubovi stoje u redu za našeg reprezentativca i mnogi očekuju da će napraviti senzacionalan transfer i karijeru nastaviti, iako je Salzburg još ranije "zalijepio" cifru od 60 miliona eura na Dedića.

Drugi bek reprezentacije Jusuf Gazibegović se također nalazi na izlaznim vratima Šturma. 

On je odigrao odličnu sezonu u ekipi iz Graca i jedan period se pominjao kao nasljednik Denzel Damfrisa (Dumfries), kada se Nizozemac povezivao sa odlaskom, u Interu. Povezivali su ga i sa odlaskom u Bundesligu. 

Njegova vrijednost je 4 miliona eura i očekivano je da će ta cijena biti pravi mamac za mnoge evropske ekipe tokom ljetnog transfer roka. 

Jusuf Gazibegović. Screenshot/Twitter

Od ostalih igrača koje vrijedi pomenuti tu se nalaze fudbaler Marseja Sead Kolašinac koji bi mogao krenuti putem Edina Džeke i otići u Trabzonspor. 

Pored Kolašinca tu su još član Osijeka Adrian Leon Barišić koji je bio velika želja zagrebačkog Dinama i Dal Varešanović koji su skoro pa sigurni za napuštanje svojih ekipa i odlazak u neku od jačih evropskih liga. 

Bilo kako bilo, navijače fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine očekuje uzbudljivo ljeto. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.