PROZVALI POJEDINCE

Navijači Slobode reagovali nakon sjednice: "Nisu sve fukare Fukare, ali ima Fukara koje su fukare"

Sjednica komisije koja je trebala donijeti odluku o formiranju novog Upravnog odbora je bila prekinuta

Navijači oštro kritikovali pojedince. Fukare Tuzla

N. H.

28.6.2023

Udruženje navijača tuzlanske Slobode, Fukare 1987, uputilo je saopćenje nakon jučerašnjeg sastanka komisije koja je trebala donijeti odluku o formiranju novog UO na prijedlog Azmira Husića.

Sjednica je prekinuta nakon što su članovi grupe navijača procijenili da odbijaju potpisati list na kojem se navodi sedam osoba koje bi činile novi UO.

Fukare navode da su predstavnik UG Prijatelji Sloboda Aleksandar Jović i predstavnik kluba Eldar Jusufović odbili potpisati taj dokument.

Tekst saopćenja prenosimo u cijelosti:

- Dana 27. juna 2023. godine održan je sastanak Komisije koja je trebala donijeti konačnu odluku o prijedlogu gospodina Husića za formiranje novog UO FK Sloboda Tuzla. 

Ista je nedugo zatim prekinuta našim prisustvom gdje smo uočili da pojedinci koje smo smatrali "braćom" sa tribine odbijaju potpisati papir gdje su navedena imena sedam osoba koja bi sačinjavala UO FK Sloboda. A radi se o predstavniku UG Prijatelji FK Sloboda - Aleksandru Joviću i predstavniku FK Sloboda - Eldaru Jusufoviću.

Predstavnik UG Prijatelji FK Sloboda je odbio svaki prijedlog za brži oporavak kluba, a u nekim svojim ranijim obraćanjima izrazio potpuno nepoštovanje i prozivanje naše navijačke skupine poput slogana njemu dobro poznatog „nisu sve fukare Fukare, ali ima Fukara koje su fukare“.

Iako se do sad nismo oglašavali, sada ćemo javno, protiv smo udruženja građana (ne)prijatelji FK Sloboda i tako će ostati sve dok se ne ograde od svojih članova koji blate njihovo ime.

Isto tako Eldar Jusufović, koji je bio naš brat sa tribine, nam okreće leđa i iako je u ostavci na mjestu sportskog direktora odbija da potpiše prijedlog novog saziva UO. Također, Eldar Jusufović odbija nastaviti sastanak pred predstavnicima navijačke skupine, napušta istu i odlazi iz prostorija.

Ovim putem se želimo zahvaliti i iskazati punu podršku gospodi Denisu Kariću i Gradimiru Crnogorcu na predanom radu i težnji za napredovanje našeg Kluba. O svim daljim mjerama će naša sportska javnost biti blagovremeni obaviještena - navedeno je u saopćenju grupe Fukare Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.