SRBIJANSKI NAPADAČ

Real riješio problem zvani Mbape: Vlahović stiže na Santiago Bernabeu

Dušana Vlahovića smatraju dostojnom zamjenom za Karima Benzemu, a ova odluka im olakšava buduće poslovanje

Vlahović: Sprema se za odlazak iz Juventusa. AP

N. H.

29.6.2023

Real Madrid već dvije sezone konstantno lovi Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i on je glavni cilj svakog transfer roka koji dođe i prođe. 

Čekanje Mbapea

Mbape bi u narednim danima trebao sjesti sa vlasnicima PSG-a i donijeti konačnu odluku o tome gdje će nastaviti karijeru.

Prema posljednjim informacijama, čelnici PSG-a traže 200 miliona eura uz bonuse, a igrač i njegova majka aktivno rade na njegovom transferu u redove „Kraljeva“.

Katalonski Sport donosi nove informacije, a one se tiču njegove zamjene.

Naime, Madriđani će do posljednjeg trenutka čekati njegovu odluku, ali ako se njegov dolazak na Santiago Bernabeu prolongira za još jednu sezonu, ovaj put će imati rješenje.

Kratkoročna zamjena

Riječ je o 23-godišnjem srbijanskom napadaču Dušanu Vlahoviću. Juventus, čiji je Vlahović član, ima ozbiljnih finansijskih problema i spremni su prodati svog golgetera za otprilike 80 miliona eura.

Sport izričito navodi kako Real ne planira graditi budućnost na njemu, te da uloga nosioca Realovog napada može pripasti samo Mbapeu ili Erlingu Halandu (Haaland).

Katalonci još dodaju kako bi Real Juventusu mogao ponuditi posudbu na jednu sezonu dok se „Stara dama“ ne konsolidira. Real bi preuzeo teret njegove plate, ali bi vjerovatno platio manju naknadu za njegove usluge. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.