ZBOG LAŽNOG ISKAZA

HNS se oglasio nakon što je podignuta optužnica protiv Modrića i Lovrena

Zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost, poručili su iz krovne kuće hrvatskog fudbala

Modrić i Lovren: Dali lažni iskaz. Goran Stanzl / Pixsell

E. Ć.

30.6.2023

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku jučer je podiglo novu optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv kapitena Hrvatske fudbalske reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića te Dejana Lovrena, bivšeg "Vatrenog" i defanzivca Liona u slučaju Mamić.

Oglasio se Hrvatski nogometni savez i dao podršku kapitenu reprezentacije Modriću, kao i nekadašnjem reprezentativcu Lovrenu.

- Hrvatski nogometni savez primio je na znanje informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv kapitena hrvatske nogometne reprezentacije, Luke Modrića i dugogodišnjeg reprezentativca Dejana Lovrena.

Hrvatski nogometni savez u potpunosti poštuje nezavisnost pravosudnih tijela te očekujemo da u svom djelovanju budu jednako pravedni prema svim državljanima Republike Hrvatske, neovisno o imenu i prezimenu.

Kao osvajači srebrene i bronzane medalje na FIFA svjetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici ekipe koja je proslavila hrvatski fudbal i državu, Luka Modrić i Dejan Lovren ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa. No, zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost.

Stoga Hrvatski nogometni savez daje punu podršku Luki Modriću i Dejanu Lovrenu te ćemo biti na dispoziciji za pružanje pomoći dvojici legendarnih Vatrenih tokom procesa - poručeno je iz HNS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.