PORTUGAL

Video / Zavirite u "piramidu faraona Ronalda" koja košta 33 miliona eura

Zbog izgradnje ove vile čak se i zgrada golf kluba morala preseliti

Ronaldo: Gradi vilu u Portugalu. AP

N. H.

1.7.2023

Kristijano Ronaldo (Cristiano) u Portugalu već tri godine gradi vilu. Zbog njegove popularnosti nekoliko medija i Youtube kreatora napravilo je video snimke o vili i očito je da je portugalskoj javnosti poznata njena lokacija.

Snimci radova još uvijek nisu objavljeni, osim jednog.

Ono što je objavljeno su pritužbe komšija koji su bijesni, a razlog toga je što je otkriveno da će radovi trajati još najmanje godinu dana. 

Ulica u kojoj se ta vila gradi će biti zatvorena još godinu dana, ali i da će se nastaviti problemi s prašinom na koju se komšije legendarnog fudbalera žalile tamošnjim medijima.

- Grade već tri godine. Kuća je toliko velika da izgleda kao bolnica. Ulica nam je mjesecima zatvorena, vrt mi je pun prašine. Sve zbog piramide faraona Ronalda - rekao je za portugalske medije jedan od komšija. 

Ovaj projekt je prvo trebao koštati 12 miliona eura. Cijena je poslije toga skočila na 20, a sada je već prešla brojku od 33 miliona eura.

Zbog izgradnje ove vile čak se i zgrada golf kluba morala preseliti, a sve to o trošku Ronalda. Navodno, Portugalac je pokušao kupiti i taj golf teren, ali nije uspio u svojoj namjeri. Zasad je poznato da će vila imati dvije ogromne prostorije – spavaću sobu od 300 kvadratnih metara i ogroman stakleni bazen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.