ODBIJA JE IZDRŽAVATI

Nova tužba kćerke Samuela Etoa: Zbog nje bi mogao završiti u zatvoru

Svojoj kćerki duguje više od pet godina izdržavanja i oko 90.000 eura

Samuel Eto. Printscreen

H. J. I.

2.7.2023

Erika do Rosario Nieves, jedna od kćerki Samuela Etoa (42), započela je novu pravnu bitku protiv svog oca.

Prema pisanju Mundo Deportiva, 23-godišnjakinja, pravno priznata u februaru 2022. kao kćerka bivšeg nogometaša Barcelone - sada traži značajniju odštetu i godinu dana zatvora za svog oca. 

1.400 eura mjesečno

U trenutku pravnog priznanja, sudija je utvrdio da je bivši nogometaš trebao da joj isplaćuje sumu od 1.400 eura mesečno za izdržavanje, ali Eto nije ispoštovao dogovor i djevojka sada traži kaznu za bivšeg kamerunskog asa s obzirom na neplaćanje alimentacije za sve ovo vrijeme.

- Svojoj kćerki duguje više od pet godina izdržavanja i oko 90.000 eura. Erikina materijalna situacija je veoma slaba dok Eto živi u luksuzu - poručio je advokat Etove kćerke.

Osim toga, advokat je prokomentarisao da je činjenica da je bivši nogometaš i dalje predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza "nenormalna", s obzirom na sve njegove kaznene dosijee. Eto je osuđen za poresku prevaru u Španiji i finansijsku kaznu jer nije isplatio izdržavanje jednoj od svojih drugih kćerki.

Upoznali se u madridskom klubu 1997. godine

Advokat Fernando Osuna je dodao da Eto "može biti osuđen za otežavajuću okolnost zloupotrebe ovlasti, s obzirom na superiornost koju pokazuje nad Erikom", te je uvjeren da će se suđenje protiv njega održati u Madridu.

Erika Do Rosario Nieves rođena je kao rezultat veze Etoa s njenom majkom prije 23 godine.

Majka mlade žene, tamnoputa djevojka po imenu Adileusa i Eto upoznali su se u jednom madridskom noćnom klubu 1997. godine, kada je Kamerunac bio član CD Leganésa.

Kao rezultat veze, žena je u februaru 1998. godine otkrila da je trudna, što mu rekla Etou, a on se obavezao da će se odgovorno ponašati prema djetetu, iako mu je poručio da bi mu bilo draže da nemaju dijete.

Dodala je i da je u trudnoći pokušavala komunicirati s budućim ocem, ali on joj nije odgovarao ni na telefonske pozive ni na mailove. Djevojčica je rođena 1999. godine u bolnici Alarcón Foundation u Madrid, kada je nogometaš bio član RCD Espanyola, a Eto je ni u jednom trenutku nije priznao i ne želi je finansijski izdržavati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.