TALENTOVANI VEZNJAK

Liverpul predstavio Soboslaja: Mađaru pripao legendarni broj

Dominik Soboslaj je stigao u redove Liverpula za 70 miliona eura

Soboslaj: Novi član Redsa. Screenshot/Twitter

N. H.

2.7.2023

Ono o čemu se danima pisalo sada je dobilo i zvaničnu potvrdu – Dominik Soboslai (Szoboszlai) je novi fudbaler Liverpula.

Redsi su na svojim zvaničnim profilima na društvenim profilima potvrdili njegov dolazak iz RB Lajpciga. Reprezentativac Mađarske je prošao ljekarske preglede u subotu, a potom je potpisao petogodišnji ugovor – do kraja juna 2028. godine.

Liverpul je za njegov dolazak njemačkom klubu platio otkupnu klauzulu od 70 miliona eura. 

- Stvarno je dobro. Uživao sam u posljednjih nekoliko dana i radujem se što ću sve bolje upoznati. Posljednja tri ili četiri dana su bila jako duga; nije bilo tako lako.

Ali na kraju sam tu, sretan sam i jedva čekam da počnem. Ovo je zaista historijski klub, s velikim igračima i trenerom. Za mene je savršeno napraviti sljedeći korak u ovakvom klubu. Navijači, stadion, sve je zaista fantastično - rekao je Mađar nakon potpisa ugovora.

Soboslai će nositi dres sa brojem 8, koji je na Anfield Roadu specijalan jer ga je proslavio Stiven Džerard (Steven Gerrard).

Ovaj 22-godišnji ofanzivni vezista je drugo pojačanje Liverpula ovog ljeta. Prije njega je u klub stigao Aleksis Mekalister (Alexis Mac Allister) koji je stigao iz Brajtona za 40 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.