VRTOGLAVA CIFRA

Otkriveno koliko će Mesi zarađivati u Interu iz Majamija

Lionel Mesi će uskoro debitovati za ekipu koja nastupa u MLS-u, a sada je i otkrivena cifra zbog koje je odbio Saudijsku Arabiju

Mesi: Potpisao unosan ugovor. Screenshot/Twitter

N. H.

2.7.2023

Lionel Mesi (Messi) bi za tri sedmice trebao debitovati kao najnoviji fudbaler Inter Majamija, kluba u koji je prešao nakon što je raskinuo ugovor s PSG-om.

Mesi se povezivao sa odlaskom u Saudijsku Arabiju gdje je trebao zaraditi više od milijarde eura za dvije sezone, ali je on odabrao SAD.

U intervjuu za „El Pais“, Horhe Mas (Jorge), predsjednik američkog kluba, otkrio je kako je došlo do tog posla i kako je Argentinac postao novi član ekipe sa Floride.

- Mi smo još 2019. godine počeli razmišljati o tome kako dovesti Mesija. On je čovjek koji može od MLS-a napraviti top 3 ligu svijeta. Jasno mi je da želi ostaviti svoj trag u Americi, a to može i izvan terena. 

Kad se penzioniše, dobit će vlasnički udio u klubu. Očekujem da njegov život poslije igračke karijere bude sličan onome koji imaju Dejvid Bekam (David Beckham) ili Majkl Džordan (Michael Jordan) - rekao je Mas pa otkrio Messijevu platu:

- Zarađivat će između 50 i 60 miliona eura godišnje. Cijeli ovaj posao sam dogovarao čak tri godine. Posljednjih godinu i po smo vodili jako intenzivne pregovore s Leovim ocem Horheom (Jorgeom). 

Bilo nam je važno da okružimo Mesija s igračima njegovog nivoa u koje ima povjerenja. S Busketsom smo razgovarali posljednjih godinu dana. Dovest ćemo još dva ili tri igrača – dodao je Mas. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.