NAJSKUPLJI ITALIJAN

Njukasl ozvaničio potpis Tonalija: Lider "Rosonera" se oprostio dirljivom porukom

Tonali je bio ključan za osvajanje Skudeta i dolaska do polufinala Lige prvaka

Tonali: Novi igrač Njukasla. AP

N. H.

3.7.2023

Sandro Tonali, mladi Italijan, nakon što je vodio svoju reprezentaciju na U-21 prvenstvu odletio je u Njukasl. Ondje je veznjak predstavljen kao najnovije pojačanje iz Milana. 

Klub koji, otkako ga je preuzeo saudijski princ Bin Salman, važi za najbogatiju ekipu na svijetu plaća obeštećenje od 70 miliona eura.

Time je Njukasl izjednačio klupski rekordni ulazni transfer jer je navedeni iznos prošle godine plaćen i za napadača Aleksandera Isaka. 

Tonalijev odlazak iz Milana izazvao je ogorčenje navijača. On je često, a posebno nakon dolaska iz Breše prije tri godine, isticao da je oduvijek navijao za Milan i da mu je igranje za „Rosonere“ ispunjenje sna.

Milan mu je odgovorio, napravivši od njega glavnim igračem ekipe, a Tonali je bio ključan za osvajanje Skudeta i dolaska do polufinala Lige prvaka. 

Međutim, ni on nije uspio odoljeti saudijskom bogatstvu, pa je Tonali karijeru u Milanu završio nakon 130 utakmica, sedam golova i 13 asistencija. Za rastanak, navijačima je poslao poruku u kojoj Milan naziva „srcem, domom i porodicom“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.