FENOMENALNA PARTIJA

Rijetko ko je izdominirao protiv Reala usred Madrida kao on, podsjetio na Ronaldinja

Tadić je predvodio Ajaks do pobjede i plasmana u četvrtfinale

Tadić: Izluđivao Madriđane. Screenshot

E. Ć.

4.7.2023

Real Madrid je, prema mišljenju mnogih, najbolji fudbalski klub svih vremena. "Kraljevi" imaju čak 14 titula prvaka Evrope i Liga prvaka je praktično "njihovo takmičenje".

Nije lako igrati protiv Reala, naročito na Santiago Bernabeuu. Teško je i igračima Reala zbog ogromnog pritiska, ali napeta i nervozna publika Bernabeua ipak je znala nagraditi i one rivale koji "razbiju" njihove ljubimce.

Ovacije Bernabeua

Sjećamo se aplauza za legendarnog Ronaldinja (Ronaldinho) 2005., četiri godine kasnije i za čuvenog Alesandra Del Piera (Alessandro), 2010. i za Andresa Iniestu, koji su pružili maestralne partije protiv Reala.

Bernabeu je pozdravio i Diega Maradonu 1983., te Frančeska Totija (Francesco Totti) 2016., a jedan od igrača koji je trebao dobiti aplauz je sigurno i Dušan Tadić.

Nerijetko je jedan igrač toliko izdominirao protiv Reala usred Madrida kao što je to Tadić uspio u sezoni 2018/19.

"Ples" Tadića

Baš kao što je to Ronaldinjo uradio 2005., Tadić je 14 godina kasnije. Izluđivao je Realove igrače, postigao sjajan gol i asistirao za još dva.

Real i Ajaks su se sastali u osmini finala Lige prvaka. Madriđani su u prvom meču u Amsterdamu slavili sa 2:1. Već je bio viđen prolaz Reala koji je te godine branio titulu prvaka Evrope.

Svi su mislili da je posao završen, čak je Serhio Ramos (Sergio) "čistio" kartone, a onda je u revanšu "zaplesao" Dušan Tadić i lansirao Ajaks u narednu rundu s pobjedom od čak 4:1.

Kasnije je tim iz Amsterdama došao do polufinala, bio na pragu finala, ali je u finišu meča Totenhem preko Lukasa Moure (Lucas) prošao u finale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.