ODRŽANA PRES KONFERENCIJA

Sloboda za dvije sezone želi u Evropu, nova Uprava poručuje: Klub se neće ugasiti

Prošli put kad je moja Uprava dolazila na scenu imala je više problema nego sad, rekao je Mujkanović

Mujkanović i Pavić: Klub će opstati. A. Bešić

E. Ć.

6.7.2023

Senad Mujkanović vratio se na čelo FK Sloboda, a tim povodom održana je pres konferencija na kojoj se, osim njega, obratio i potpredsjednik kluba Dejan Pavić.

Prvi čovjek Slobode je govorio o planovima kluba, trenerima i igračkom kadru, a osvrnuo se i na navijače koji su najavili bojkot dok je on u klubu.

Bilo je svega

- Sve je došlo iznenada. Bilo je svega, a onda se prelomilo kako se prelomilo i sada smo tu, vodit ćemo Slobodu kako najbolje znamo i kako Sloboda to zaslužuje zbog svoje tradicije i imena. Imamo obavezu da pošteno radimo. 

Ja se lično nadam da će to bit dobro. Nemamo puno vremena, radimo na sklapanju trenerskog i igračkog kadra.

Radi se pod velikim pritiskom što je bilo i za očekivati. Imajući u vidu o kakvim se ljudima radi ovdje ja ću reći u svooje lično ime da se ne radi o ljudima koji to ne znaju raditi. Prošli put kad je moja Uprava dolazila na scenu imala je više problema nego sad. Imali smo ljude, fudbalere protiv sebe, onda smo morali stabilizovati klub, ko je to pratio zna o čemu govorim - rekao je Mujkanović.

Svašta se piše

Kazao je da se u medijima svašta piše, od objave ratova, do teških riječi. Dodao je kako se uz Slobodu mora biti 24 sata, te da se klub ne može voditi na daljinski.

Prozivka FK Sloboda zakazana je u ponedjeljak u 18 sati, a klub još nema trenera nakon što je okončana saradnja sa Danijelom Pranjićem.

Mujkanović: Sve je došlo iznenada. A. Bešić

- Kada se govori o ciljevima Slobode treba da se gledamo oči u oči. Ovo nisu obične stvari, puno će biti složenije i teže. Neći igrači će otići jer ne žele igrati Prvu ligu FBiH. Pojedinim igračima ćemo se i mi zahvaliti jer nam nisu bili korisni. Dakle, sada idemo u jednu novu priču. Dovodit ćemo selektivno, a ne da dođe pa se ne zna ko pije ko plaća - kazao je Mujkanović.

Klub se neće ugasiti

Pavić je, između ostalog, komentarisao i pisanja posljednjih dana o opstanku kluba.

- Klub neće niko ugasiti ni uništiti. Nema ni fuzija, FK Sloboda ostaje kakav i jeste i cilj je da se naredne sezone vratimo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine - rekao je Pavić.

Nova Uprava FK Sloboda je predstavila plan za naredne tri sezone. U prvoj sezoni je cilj povratak u Premijer ligu BiH, sezonu poslije će ciljati evropske kvalifikacije, a 2026. cilj je borba za trofeje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.