BRUTALNA ISKRENOST

Brazilac otkrio pravo lice Gvardiole: Nisam više želio ostati ni sekunde u Mančester sitiju

Pep Gvardiola je poznat po svojoj genijalnosti, ali koja ga nekad zna preokrenuti i u potpuno ludilo

Žesus: Iskreno o Gvardioli. AP

N. H.

6.7.2023

Braziac Gabriel Žesus (Jesus) prošlog ljeta je iz Mančester sitija prešao u Arsenal u transferu vrijednom 45 miliona eura. On je nedavno otkrio kako je jedva čekao dan kada će napustiti Etihad zbog odnosa sa Pepom Gvardiolom (Guardiola).

Kap koja je prelila čašu kod Brazilca bila je kada je katalonski trener odlučio u utakmici Lige prvaka ispred njega šansu dati lijevom beku Oleksanderu Zinčenku.

- U utakmici Lige prvaka protiv PSG-a stavio je Zinčenka koji je lijevi bek na poziciju lažne devetke. To je suludo jer dan prije na treningu Zinčenko nije bio ni u planu i ja sam trebao biti tu. On me i dalje zbog toga zeza – kazao je Žesus, pa nastavio:

- Dva sata pred utakmicu smo održali sastanak i odmarali. Objavio je početni sastav. Nije mi više bilo do jela. Otiša sam i zaplakao. 

Pozvao sam mamu i rekao joj da samo želim ići odavde. Čovjek je stavio lijevog beka na mjesto lažne devetke. Poludio sam. Nisam se zagrijavao. Kulirao sam i nije mi bilo dobro. Mbape je zabio za njih i Gvardiola me pozvao da uđem. Asistirao sam i zabio i dobili smo s 2:1. 

U jednoj drugoj utakmici sam bio uvjeren da ću igrati, ali nisam. S njim je bilo dosta takvih situacija. Nije nimalo lako. Zbog takvih stvari sam odlučio i otići. Nisam više želio ostati tu ni sekunde – rekao je Gabriel Žesus. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.