VELIKO IZNENAĐENJE

Hrvatski klub u junu otpustio bivšeg golmana Željezničara, a danas ga ponovo predstavio

Dres Gorice od nove sezone više neće nositi Slavko Bralić i Božidar Radošević

Radošević: Povratak u Goricu. Twitter

D. H.

8.7.2023

Iskusni hrvatski golman Božidar Radošević vratio se u Goricu nekoliko sedmica nakon što je napustio ovaj klub, zvanično je potvrđeno.

Potpuno iznenađujuća odluka dolazi nam iz Hrvatske. Bivši čuvar mreže sarajevskog Željezničara, koji je na Grbavici igrao 2010. godine, vratio se u klub kojeg je napustio 22. jula.

- Dres Gorice od nove sezone više neće nositi Slavko Bralić i Božidar Radošević - saopćili su 22. juna iz ovog hrvatskog kluba.

Međutim, danas potpuno iznenađujuća objava. Iz Gorice su zvanično potvrdili da se 34-godišnji Splićanin vratio u klub i nosit će dres zagrebačkog kluba.

- Pogodite ko se vratio... Novi igrač Gorice je Božidar Radošević. Poznato lice koje ne treba predstavljati, potpisao je ugovor s našim klubom i priključio se treninzima. Božo, dobrodošao natrag - napisala je Gorica uz fotografiju Radoševića.

Ovaj nekadašnji čuvar mreže Željezničara karijeru je počeo sada već davne 2004. godine u svom Hajduku. Igrao je u brojnim državama i brojnim klubovima, pa je tako nastupao i u Mađarskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Iranu...

Prošle sezone nosio je dres Gorice u 10 utakmica, a vidjet ćemo da li će biti prva opcija za predstojeću sezonu HNL-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.