NOGOMET

Zrinjski protiv armenskog prvaka kreće u novu evropsku avanturu

Zrinjski je do sada sedam puta nastupao u kvalifikacijama Lige prvaka, a ni jednom do sada nije uspio preskočiti prvu prepreku

Igrači na terenu. Fena

FENA

11.7.2023

Aktualni nogometni prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski danas u Erevanu otvara novu sezonu sudarom s armenskim prvakom Urartuom u susretu prvog kola kvalifikacija Uefine Lige prvaka.

Zrinjski je do sada sedam puta nastupao u kvalifikacijama Lige prvaka, a ni jednom do sada nije uspio preskočiti prvu prepreku. Prošle godine Mostarci su ispali od moldavskog prvaka Sheriffa (nakon 0:0 u Mostaru u uzvratu je Sheriff slavio 1:0).

S druge strane, Urartu je 14 puta nastupao u europskim natjecanjima, a samo je jednom bio bolji od svog protivnika, i to 2005. kada je u kvalifikacijama za Kup UEFA eliminirao gruzijski Lokomotiv.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka Urartu je ranije nastupio samo jednom, 2014. godine kada im je protivnik bio prvak Andore Santa Coloma. U prvoj utakmici Santa Coloma je pobijedila 1:0, u uzvratu je bolji bio Urartu (tada pod imenom Banants) 3:2, a predstavnik Andore prošao je dalje zbog pravila gola u gostima koje je tada bilo snazi.

Trener Plemića Krunoslav Rendulić kazao je kako je Urartu momčad s velikim napadačkim potencijalom.

- Igraju od vratara, ni u jednom trenutku ne gube glavu. Napadački su orijentirani, igraju za gol više i ni jednom protivniku nije lako, pogotovo ne na njihovom domaćem terenu. Ali, mi smo spremni i uvjeren sam da ćemo napraviti dobar rezultat – poručio je trener bh. prvaka.

Rendulić u prvoj utakmici neće moći računati na ozlijeđene Ivana Jukića i Slobodana Jakovljevića, a svi ostali igrači su mu na raspolaganju.

Utakmica se igra od 17 sati po našem vremenu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.