KAD SE DIJAMANT NALJUTI

Dragoviću još uvijek nije svejedno kada vidi Džeku: Sjećate li se njihovog čuvenog sukoba?

Edin Džeko još uvijek ulijeva strah u kosti austrijskom reprezentativcu

Džeko i Dragović na današnjoj utakmici. Screenshot/Zvezda.tv

12.7.2023

Edin Džeko je danas debitovao u za turski Fenerbahče protiv Crvene zvezde u "Pari Premijer Kupu" koji se igra u ruskom Sankt Petersburgu.

Naš kapiten odmah po dolasku u ekipu očigledno uživa veliko poštovanje saigrača, ali i trenera Ismaila Kartala. Dokaz tome je i što je na svom debiju dobio kapitensku traku oko ruke.

Na suprotnoj strani, u redovima Zvezde, kapiten je reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović.

Danas su se njih dvojica pozdravili na centru terena kao kapiteni svojih ekipa, ali nismo mogli da se ne podsjetimo na njihov okršaj od prije osam godina.

Tada je reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala prijateljsku utakmicu protiv Austrije na stadionu „Ernst Happel“ u Beču, a utakmica je završila rezultatom 1:1.

Ipak, najupečatljiviji momenat je došao u 64. minuti utakmice. Muhamed Bešić je poslije jedne izbijene lopte jako startovao na veznjaka Kevina Vimera (Wimmer), a Dragović je probao očitati bukvicu našem reprezentativcu.

Džeko to nije želio gledati i on je kapitenski stao u odbranu Bešića, a i svašta je nagovorio Dragoviću koji je pokušavao "prosipati silu" našim fudbalerima.

Dragovićev izraz lica, koji se godinama vrtio po društvenim mrežama, dovoljno govori kakav je strah i trepet naš kapiten kada se diraju njegovi saigrači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.