FK SARAJEVO IDE U GRUZIJU

Danas spektakl na Grbavici: Željezničar dočekuje ekipu Dinama iz Minska

O kakvoj euforiji je riječ, dovoljno govori podatak da su ulaznice bile rasprodate dva dana prije utakmice

Igrači Željezničara. FK Željezničar

A. O.

13.7.2023

Fudbaleri Željezničara danas će na svojoj Grbavici dočekati ekipu Dinama iz Minska u okviru prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Bit će to prva evropska utakmica na Grbavici poslije pet godina za "Plave". O kakvoj euforiji je riječ, dovoljno govori podatak da su ulaznice bile rasprodate dva dana prije utakmice.

Bjeloruska ekipa je u takmičarskoj formi i nalazi se na prvom mjestu u prvenstvu. U 14 utakmica Dinamo je postigao 34 pogotka, a otežavajuća okolnost za Željezničar je što ima malo podataka o protivniku.

Za razliku od Željezničara, četvrtoplasirana ekipa iz prošle sezone Sarajevo će prvi susret igrati u gostima kod Torpedo Kutaisija u Gruziji i, poput Želje, ima ulogu blagog favorita.

- Jedva čekamo da počne utakmica. Četiri sedmice priprema, da li je bilo dovoljno nije. Nedostaje nam još dosta tih stvari i za uigrati, ja bih rekao i kondiciono da budemo spremni za Evropu. Znamo da je naš protivnik odigrao već 14 utakmica, da su ozbiljna i kompaktna ekipa, mnogo trče, postigli su mnogo golova 34 – rekao je jučer Nermin Bašić, trener FK Željezničar.

Podsjetimo, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo (KS), a zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice između FK Željezničar i FK Dinamo Minsk danas od 18.00 do 23.00 sata, doći će do izmjene režima saobraćaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.