KLJUČNI DETALJI

Fabinjo dogovorio svoje, na potezu Liverpul i Al Itihad

Fabinjo je prethodno razgovarao sa trenerom saudijskog kluba i bivšim menadžerom Vulvsa i Totenhema Nunom Espiritom Santom

Fabinjo. Twitter

H. J. I.

16.7.2023

Svjetski mediji prenose da je fudbaler Liverpula Brazilac Fabinjo dogovorio svoje uslove sa Al Itihadom i da sad slijedi dogovor dva kluba. 

Fabinjo je prethodno razgovarao sa trenerom saudijskog kluba i bivšim menadžerom Vulvsa i Totenhema Nunom Espiritom Santom i postigao dogovor sa klubom iz Džede.

Sada Liverpul i Al Itihad razgovaraju o ključnim detaljima Fabinjovog ugovora – uključujući rate, uslove plaćanja i drugo nakon zvanične ponude kluba iz Saudijske Arabije.

Mediji pišu da je Liverpul u petak navečer dobio ponudu tešku 40 miliona funti za Brazilca i da je tada odlučeno da on ne krene sa ekipom na pripreme u Njemačku.

Al Itihad je ovog ljeta već doveo Karima Benzemu (Real Madrid), Engola Kantea (Čelsi) i Žotu (Seltik).

Također, objavljeno je da je i kapiten Redsa Džordan Henderson dobio ponudu drugog kluba iz Saudi Pro lige, Al Etifaka, koji je nedavno preuzeo njegov bivši saigrač i legenda Liverpula Stiven Džerard. Navodno, on je dogovorio svoje uslove, ali klub sa Enfilda (još) nije dobio finansijski zadovoljavajuću ponudu, pa je odlučeno da Henderson pođe na pripreme sa ostatkom ekipe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.