ZVIJEZDA NAPOLIJA

Zbog Gruzijca se pomamilo pola Evrope: Njukasl za njegove usluge nudi 82 miliona eura

Kvarachelija je u 43 nastupa za Napoli sakupio 14 golova i 17 asistencija

Kvarachelija: Želja Njukasla. Twitter

N. H.

16.7.2023

Napoliju je na adresu stigla ponuda od 82 miliona eura za gruzijsku zvijezdu Kviču Kvaracheliju (Khvicha Kvaratskhelia), prenosi Corriere Dello Sport.

Osvajačima titule sada preostaje da donesu veoma bitnu odluku. S jedne strane, mogu zaraditi ogroman novac na igraču koji je u klubu tek godinu dana, ali postoji mogućnost i da ga zadrže i produže mu ugovor.

Gruzijac, kojeg od milja u gradu pod Vezuvom zovu „Kvaradona“, postao je živa legenda u Napoliju i u slučaju da potpiše novi ugovor, ostao bi u Napoliju do 2028. godine. 

Prema pisanjima italijanskih medija, Napoli bi mu mogao ponuditi tri puta veću platu da ostane.

Gruzijac je stigao prošlog ljeta za 11,5 miliona eura iz Dinamo Batumija. Iza sebe ima jednu od najboljih debitantskih sezona u historiji Serije A. On je u 43 nastupa za Napoli sakupio 14 golova i 17 asistencija.

Kvarachelija je svojim dribliznima miješao odbrane, ali i pamet navijača. Odatle i potiče nadimak, jer ga u Napulju obožavaju kao što su i legendarnog Argentinca.

Po trenutnom ugovoru, mladi Gruzijac zarađuje nešto više od 1,2 miliona eura po sezoni, a njegova plata po novom ugovoru bi trebala biti oko tri miliona. U Njukaslu bi Kvarachelija zarađivao još više.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.